Åtte år har gått siden «Robinsonekspedisjonen» ble sendt på TV3, premieren ble sendt helt tilbake i 1999. I 2015 og 2016 ble realityserien sendt på TV2, men ble droppet etter svake seertall. Realityserien får sesongpremiere den 30. august på Viaplay, Viafree og TV3. 

Serien foregår på en øde strand i Karibia med 18 deltakere, og i år har Vikingane-profil Silje Torp fått programlederrollen etter Christer Falck, som ikke trodde han ble med videre da Kampanje snakket med ham i fjor. 

- Å få være ekspedisjonsleder for nye Robinson er et eventyr i seg selv, og en stor ære! Jeg gleder meg stort til å vise hva vi har opplevd - og overlevd - sammen, og håper seerne vil la seg både inspirere og underholde. Det er målet, sier Torp.

Det er ikke første gang Torp jobber for TV3, hun har tidligere vært med i krimserien «Rekyl» som ble tatt av skjermen etter kun tre episoder.

Nordisk Film tar over stafettpinnen som produsent av «Robinsonekspedisjonen» etter Strix. 

Dette er årets deltakere:

Henrik Holm, Linn Mangset, Njaal Benjamin Lien, Adrian Olafsen, Nicolai Simensen, Maria Amalie Andersen, Lars Pedersen Due, Sana Khoshnood, Tariq Arshad, Maiken Charlotte Hetle, Mathias Nilsson, Line Elisabeth Espevik, Tor Bjarne Martiniussen, Renato Florida Kristensen, Hanne Nordby, Veronika Helen Svartvatn, Nazila Emapenah, og Samuel Atanosov.