Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum står foran sin største kamp i karrieren når OL-finalen venter lørdag, men den kampen blir ikke å se på TVNorge eller noen av de andre lineære TV-kanalene til mediehuset. Fredag kunne NTB melde at lørdagens OL-finale i sandvolleyball med den norske duoen Anders Moi og Christian Sørum ikke blir å se på TVNorge. Kampen sendes kun på strømmetjenesten discovery+.

- Det er ingen planlagte endringer i vårt sendeskjema for de neste dagene. Det betyr at både håndball og friidrett går på TVNorge og også vil være tilgjengelig på discovery+, mens sandvolleyball fortsetter kun på discovery+, sier Martin Hinsch i Discovery til NTB.

Han forteller at discovery+ er gratis for alle nye brukere under OL, og at det vil bli lagt ut opptak av de viktigste norske høydepunktene. Dette skal gjøres uten å avsløre resultatet for dem som ikke har anledning til å være våkne om natten.

- Må være flaut
Discovery+ la i går ut et innlegg på Facebook om at sandvolleyball-duoen «er på vei til noe stort i Tokyo», med informasjon om at alle kunne se semifinalekampen på discovery+. Under innlegget renner det nå inn kommentarer og sterke reaksjoner på at finalen ikke sendes på lineær-TV. «Skandale», «en skam», «lavmål», «ufattelig trist» og «håper virkelig dere tar til fornuft og viser finalen på lineær-TV», er noen av de hundrevis med kommentarer.

- Må være flaut for dere ansatte å måtte forsvare denne idiotiske avgjørelsen, sier en.

Enkelte trekker også frem at Discovery i forkant av OL gjordet et poeng av at «alle norske medaljehåp vil vises på lineær-TV, i tillegg til discovery+.»

Når Kampanje tar kontakt med kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, ønsker hun ikke å kommentere reaksjonene på sosiale medier eller uttalelsen fra juni. Hun viser kun til tidligere kommentarer om at det ikke blir noen endringer i sendeskjemaet.

- Det er ikke planlagt ytterligere endringer i sendeskjemaet for resten av OL, sier McBride til Kampanje.

- Uvant
Tidligere denne uken sa McBride at kanalen «har forståelse for at det kan oppleves uvant for mange å se live-sport på en strømmetjeneste.»

- Men vi håper nye kunder kan få øynene opp for hvilke muligheter strømming kan by på. I stedet for kun å følge det som til enhver tid blir løftet fram av vår redaksjon på de lineære kanalene, kan discovery+’ brukere velge helt selv hvilke øvelser de ønsker å følge. 

Tidligere har Kampanje skrevet at Medietilsynet mener Discovery ikke bryter loven ved å sende deler av OL-programmet direkte på strømmetjenesten.