Saken oppdateres.

Søndag var siste dag i årets sommer-OL i Tokyo - et OL som har gitt Norge stor uttelling i antal gull og medaljer. Den norske OL-troppen klarte målet om å ta åtte medaljer – dobbelt så mange som under forrige sommer.-OL i Rio de Janeiro. 

Under avslutningshelgen sikret Jakob Ingebringsten Norge gull da han sprintet 1500 meter. Det samme gjorde sandvolleyball-teamet Anders Mol og Christian Sørum som sikret Norge vårt første gull i sandvolleyball, mens håndballjentene sikret seg en bronse i kampen mot Sverige på OLs siste dag. 

Da Ingebrigtsen løp finalen på 1.500 meter satt 587.000 nordmenn benket foran TVNorge eller strømmetjenesten discovery+, noe som utgjør 80,8 prosent av den totale seermassen. Det vil si at åtte av ti TV-seere var innom Discovery på det aktuelle tidskpunktet. 

- Det er helt sykt
Kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery oppsummrer idrettsfesten som noen intense, krevende, lærerike og ikke minst veldig morsomme dager og uker.

- Vi har formidlet 3.500 timer med live-sport, og fått æren av å vise det som noen har valgt å kalle tidenes norske sommer-OL. Øyeblikk som Warholms magiske 45.94-løp og Jakob Ingebrigtsens olympiske rekord på 1500 meter vil bli stående som noen av Norges aller største sportsøyeblikk. Vi er beæret over å ha kunnet dele disse, og mange andre store øyeblikk, med den norske befolkningen, sier McBride i en melding. 

Videre sier hun at hun ikke bare er stolt over de norske utøverne, men at hun også er mektig imponert over sine kolleger - som har stått på dag og natt for å levere OL-sendinger under svært krevende forhold

- Og så er det også gøy å kunne konstatere at slagordet på vår OL-markedsføringskampanje, «Aldri har et så lite land hatt så store sjanser», traff blink. For det er helt sykt at lille Norge tar åtte medaljer, deriblant fire gull, med seg hjem fra OL i Tokyo, sier McBride.

Beste siden OL i 2018
Sommer-OL har gitt ifølge Discovery gitt TVNorge og Discovery-gruppen den beste perioden siden vinter-OL-sendingene deres i 2018. I løpet av lekene har TVNorge vært den største TV-kanalen i Norge, og Discovery-gruppen har vært største TV-gruppe, i den kommersielle målgruppen 20 til 59 år.

Seks av dagene har TVNorge vært større enn TV 2 og NRK1 til sammen. 

Dette er Discoverys andre av totalt fire OL. Det neste avholdes i Beijing i februar 2022.

– Vi har høstet masse nyttige erfaringer som vi tar med oss inn i arbeidet med vinter-OL i 2022. Det er litt skummelt å tenke på at det kun er seks måneder til det braker løs, men nå skal vi unne oss en liten OL-pause i noen dager. Så fortsetter vi arbeidet med Beijing-OL og teller ned til snø og is og nye norske medaljer, sier McBride.