Vidar Løfshus, som var landslagstrener for langrennslandslaget fra 2011 til 2019, føyer seg inn i rekken av store idrettsnavn som har sluttet seg til Viaplay. Tidligere har Kampanje skrevet at Kjetil André Aamodt, Silje Norendal, Niklas Dyrhaug, Marthe Kristoffersen, Åge Skinstad og Jan Christian Bjørn har blitt en del av Viaplays eksperter, i tillegg til programleder Julie Strømsvåg.

Les også: Flere skistjerner er klare for Viaplays vinterstudio

- Etter et par år på sidelinjen av verdenscupsirkuset har jeg nå bestemt meg for å dele min kunnskap og kompetanse om norsk og internasjonal langrenn gjennom sendinger på Viaplay. Det er med stor ydmykhet jeg trer inn i en sånn rolle. Det norske publikum, og ikke minst alle som har vært med på å formidle langrenn opp gjennom årene har vært med på å berike store og små begivenheter på TV, sier Løfshus som ønsker å forme et folkelig budskap om langrenn under Viaplay-sendingene.

I tillegg til å være i studio, skal Løfshus være utegående reporter under enkelte verdenscuphelger.

- Verdenscupen i langrenn er noe som har fenget oss nordmenn helt siden Ivar Formo og Oddvar Brå vant den uoffisielle verdenscupen på 1970-tallet. Siden har norske kvinner og menn kjempet om den gjeve kula. Nettopp kampen om kula og all spenningen som følger fra helg til helg gir meg inspirasjon til å nok en gang å tre inn i dette sirkuset, men denne gang fra sidelinjen, sier Løfshus.

Sportssjef i Nent Norge, Kristian Oma, gleder seg over å få Løfshus på plass til vinterens sendinger.

- Det smeller en liten konfetti-kanon i NENT-taket nå. Dette er veldig gledelig. Vidar har stått midt i det norske langrenns-eventyret, og vet alt om hva som kreves for å skape enere og verdens beste landslag. Og så er han både kompromissløs, ærlig og direkte – med andre ord alt vi ønsker fra en ekspert som skal formidle folkesporten langrenn hjem i de norske stuer, sier Oma.

Les også: Vinteren nærmer seg for Nent – Magnus Moan blir ny kombinertekspert for Viaplay