Finansavisen har sett på analytikernes forventninger til de børsnoterte selskapene og kursmålene viser hvilke selskaper som skal opp og ned i markedsverdi. Når det gjelder medieselskapene og annonseselskapene Schibsted og Adevinta er forventningene ganske ulike.

Størst oppside ser analytikerne i Schibsted-aksjen der kursmålet settes til 520 kroner, noe som gir en oppside på snaue 11 prosent. Aksjen til rubrikkgiganten Adevinta derimot, vurderes i så måte som mindre interessant for investorene på Oslo Børs. Snittet til 22 analytikere gir et kursmål på 175 kroner og det skulle tilsi 0,1 prosent oppside.

- Adevinta er vanvittig høyt priset, uansett hvilke multipler man ser på, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management til Finansavisen.

På dagens aksjekurs handles aksjekursen til 105 ganger årets inntjening.