Fredag gikk startskuddet for tredje sesong av «Landskampen» på TV 2. Naboduellen mellom norske og svenske idrettsutøvere har en Total Screen Rating på 336.000 seere etter snaue tre dager. 276.000 av dem så premieren på TV 2 fredag kveld. Det ga en andel på 30,4 prosent av alle som så på TV i dette tidsrommer. Resten har fått med seg programmet i reprise, opptak eller på TV 2 Play.

Dette var Marit Bjørgens programlederdebut.

Fjorårets sesongpremiere av «Landskampen» hadde 436.000 seere etter like mange dager. Den gangen ble programmet ledet av Petter Northug, som hadde en fersk siktelse for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse mot seg da premieren gikk på lufta i september i fjor.

Årets premiere hadde altså nøyaktig 100.000 færre TV-seerne, men ble sendt noe tidligere i sesongen.

Les også: Disse idrettsheltene skal kjempe for Norges ære i Landskampen

Allerede lørdag disket TV 2 opp med andre episode av realitykonkurransen. Den har en Total Screen Rating på 293.000 seere. 237.000 så programmet på TV 2 lørdag kveld. Det ga en andel på 29,1 prosent.

TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener TV 2 har grunn til å være fornøyd med starten.

- Jeg synes dette er en fin start den siste sommerhelgen. Tallene vil sannsynligvis øke når kulden setter inn og vi begynner å øke TV-seingen vår igjen, sier hun til Kampanje.