Partnerskapet mellom TV2 og den nordiske tv-distributøren Allente betyr at dersom en pub eller restaurant skal vise sportssendinger fra TV2, er de nødt til å ha en avtale med Allente.

Premier League begynner førstkommende fredag, og ettersom vaksineringen av Norges befolkning går raskt, ser det ut til at vi kan få en tilnærmet normal hverdag i høst. Da vil også pubene bli et sted folk oppsøker i forbindelse med Premier League, men pubene trenger altså en avtale med Allente før de kan vise sendingene.

Administrerende direktør i Allente, Jonas Gustafsson, trekker frem porteføljen av sportssendinger i selskapet som han mener vil fylle opp pubene igjen etter å ha stått tomme i lange perioder.

- Med dette langsiktige partnerskapet sørger vi for at alle som ønsker å se sport sammen med gode venner på sin lokale pub skal kunne gjøre det. Restauranter, puber og barer har hatt det tøft under korona, men Allentes sterke portefølje av sportssendinger byr på en god mulighet til å igjen fylle lokalene - i det omfang som er tillatt - og skape glede for sportsinteresserte nordmenn, sier Gustafsson i en pressemelding.

Les også: TV 2 og Allente enige om ny avtale - avverger brudd for 450.000 kunder

TV 2 kan vise til mer enn bare Premier League, de har også rettigheter til å vise Champions League, LaLiga og landslagsfotball med European Qualifiers og privatlandskamper. Neste år skal de vise fotball-VM i Qatar. 

Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, tror at samarbeidet de nå inngår med Allente gjør at de kan nå ut til enda flere nordmenn med fotball.

- Vi har et fantastisk fotballår foran oss, med mange spennende kamper. TV 2 ønsker å være enkelt tilgjengelig for folk, og gjennom det langsiktige partnerskapet med Allente kan vi nå ut til enda flere nordmenn med det beste fotballverdenen har å by på, sier Sandnes.