Tidligere er det Viaplay og Nent som har hatt rettighetene til fransk Ligue 1, men den avtalen gikk ut etter forrige sesong.

Dermed er det ingen norske TV-kanaler eller strømmetjenester som har rettigheter til å vise Lionel Messi, Neymar eller Kylian Mbappé til årets sesong.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Nent har bestemt seg
Børge Enge, talsperson for PSG Norge, sier følgende til Dagbladet:

- Vi synes jo at fransk fotball burde vært tilgjengelig på norsk TV uansett. Tror også at publisiteten Messi drar med seg kan føre til at interessen for fransk fotball øker.

Enge håper nå at en TV-kanal kjøper rettighetene ganske snart, men verken Nent eller TV 2 virker lystne for øyeblikket. 

Kristian Oma, sportssjef i Nent Group sier til Dagbladet at de ikke kommer til å endre stategien rundt Ligue 1, tross Messis inntog.

- Å se hva Messi kan få til i Frankrike kan selvfølgelig bli interessant, og vi ønsker ham lykke til med sitt eventyr der. Men hans ankomst til Paris endrer ikke vår strategi rundt rettighetskjøp, og Ligue 1 er ikke er en del av den nå, sier Oma.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen forteller til avisen at de for øyeblikket har nok på tallerken, mens kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Martin Hinsch, ikke vil kommentere saken.

Norsk Tipping har rettigheter
Noen som imidlertid har rettigheter på den franske toppdivisjonen er Norsk Tipping. Som Kampanje har nevnt ved en tidligere anledning presenterte tippeselskapet «Oddsen» i ny drakt 1. juni. En del av endringene i Oddsen var blant annet en strømmetjeneste på deres sider.

Les også: Norsk Tipping lanserer egen strømmetjeneste - Skal vise fotball og håndball på Oddsen

- Som kunde vil du få muligheten til å følge et utvalg av idretter og kamper mens de pågår, både via vår nettside og app. Eksempelvis vil dette være fotballkamper fra La Liga og Ligue 1, håndballkamper fra Champions league og ishockey fra KHL og SHL, skriver Norsk Tipping på sine hjemmesider.

Da hadde Norsk tipping handlet direkte med Dazn som leverer direkte og on-demand strømming av arrangementer.

Da Kampanje omtalte denne saken satt Nent fortsatt på rettighetene til Ligue 1 i Norge. Da kommenterte kommunikasjonsrådgiver i Nent, Thomas Horni, saken på følgende måte.

- Dette er nok snakk om betting-rettigheter, altså lavoppløselig sport i små videovinduer bak innloggingsmur. Vi er ikke involvert i dette, og det er ikke noe samarbeid mellom oss og Norsk tipping her, sier Horni til Kampanje.

Nå er Norsk Tippping alene om rettighetene rundt Ligue 1 og Paris Saint-Germains stjernegalleri i Norge.