Tirsdag formiddag presenterte Country Manager for Walt Disney Company i Norden, Hans van Rijn, høstnyheter fra Disney+. Der kunne man finne noe for enhver smak, og Disney-sjefen var opptatt av å løfte frem mangfoldet i menyen.

- Disney+ er mye mer enn en tjeneste for familier og barn. Det har noe for alle. Det inkluderer innhold til det mer modne publikum, sa van Rijn avslutningsvis i presentasjonen.

Totalt 24 Disney+-nyheter ble presentert på tirsdag. Van Rijn åpnet med det nyeste innholdet for de yngste målgruppene.

- Familier og barn har mye å glede seg til de neste månedene, sa van Rijn.

Blant annet presenterte han Monsters at Work, med kjente karakterer fra Monsterbedriften og Monsteruniversitetet. Også en ny Lego Star Wars-serie, samt Muppet-nyheten Muppets Haunted Mansion var nyheter i famile- og barne-kategorien.

Les også: «The Crown» og «The Mandalorian» med flest Emmy-nominasjoner

Unikt The Beatles-innhold
Disney+ sitter på rettighetene til Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

I tillegg lanserte de Star-innhold i februar i år. Dette gjorde at også det modne publikum kunne finne innhold rettet mot dem på strømmetjenesten. Star står bak blant annet The Walking Dead som også blir å finne på Disney+, men de lager også dokumentarer.

Denne høsten presenterer Disney+ en tredelsdokumentar om rockegruppen The Beatles med navnet The Beatles - Get Back, som er en del av innholdet fra Star.

- Vi introduserer The Beatles - Get Back, som lanseres i november. Denne trepartsdokumentaren av Peter Jackson er basert på over 50 timer med usett materiale, forklarte van Rijn.

Les også: Ble gravlagt av NRK - nå er Netflix klar med norsk «happy noir»-serie om døden

I tillegg til flere musikkdokumentarer, så er også sportsdokumentarer om blant annet Real Madrids lag på tidlig 2000-tallet en del av menyen gjennom dokumentaren Galacticos.

Selena Gomez i hovedrollen
Only Murders in the Building var humorserien som det ble pratet mest om under presentasjonen. I hovedrollen finner man popstjerne og skuespiller Selena Gomez, sammen med Steve Martin og Martin Short.

På dramasiden var det blant annet nyskapningen Y: The Last Man og American Horror Stories som fikk oppmerskomhet. Sistnevnte er en spin-off serie av American Horror Story.

Den raskest voksende strømmetjenesten
Strømmetjenesten til Disney+ er de raskes voksende strømmetjenesten på markedet og underholdningsgiganten slo rivalen Netflix på vekst i siste kvartal med 12 millioner nye kunder. Bare på ett år har Disney mer enn doblet kundebasen til 116 millioner kunder.

Til sammenligning hentet Netflix inn «bare» 1,5 millioner kunder i tilsvarende kvartal.

Enn så lenge tjener ikke Disney penger på sin kraftige strømmesatsing. Store investeringer i innhold og teknologi ga et driftsunderskudd på nesten 300 millioner dollar og det fra en omsetning som nå ligger på 4,2 milliarder dollar om en også tar med de amerikanskbaserte tjenestene Hulu og ESPN Plus.

Disney har i dag en markedsverdi på børsen i USA på nesten 3.000 milliarder kroner, mens Netflix har en markedsverdi på 2.1000 milliarder kroner.

Les også: Netflix har ikke vokst mindre siden 2013