Nå slår trioen Christian Bastiansen, Bård Røssevold og Anette Sandbu seg sammen til Fersken Film. De beskriver Fersken Film som et «boutique produksjonsselskap som produserer edgy reklamefilmer», og skal ha flere andre formater i utvikling.

Produsent og daglig leder Sandbu har tretten års efaring fra bransjen, som blant annet innebærer åtte år i Grønnskjerm. Hun har også erfaring som frilanser, fra ulike produksjonsselskaper og fra byrå. I 2021 forlot hun en stilling som produsent i Geelmuyden Kiese for å starte for seg selv.

For noen år siden fikk hun en visjon om å samle unge filmtalenter med ulik bakgrunn i et fagsterkt og nytenkende miljø.

- Slik ble Fersken først til i 2018, men da som et filmkollektiv. Idé- og samarbeid stod sentralt, og kollektivet bar frukter, sier Sandbu i en melding. 

- Nå tar Fersken det naturlige steget videre til et fullverdig produksjonsselskap, legger hun til. 

Skal bevege seg i takt med bransjen
Sandbu sier at hun så et behov for å lage et produksjonsselskap som beveget seg i takt med utviklingen i bransjen. Hos Fersken Film skal de nemlig ikke «bare» produsere, men også engasjere og provosere. I følge Sandbu er de heller ikke redde for å være forførende, provoserende eller spille på følelser.

- Jeg ønsket å skape et sted hvor åpenhet, kommunikasjon og kreativitet er i harmoni med hverandre, sier Sandbu.

Hun forteller at hun ønskert å plukke reggisører fra øverste hylle da hun staret Fersken.

- Så da gjorde jeg det. Dette er to regissører jeg har sett opp til lenge. Røssevold har jeg kjent siden vi jobbet sammen på en produksjon i 2010. Han er en unik historieforteller. En meget visuell regissør med unikt øye for det emosjonelle og det menneskelige i historiene. Stilen hans er tydelig cinematisk samtidig som han evner å få frem det beste i skuespillerprestasjonene, sier Sandbu.

- Fersken film er en ambisiøs og fryktløs gruppe med kreative som er sultne på å skape noe nytt og spennende. Dette appellerte veldig til meg. Jeg ser det som en gylden mulighet til å skape noen fantastiske filmer som har den nerven og menneskelige touchen som jeg er opptatt av, sier Røssevold.

Fersken henter også Bastiansen fra One Big Happy Family. 

- Dette blir gøy, sier han. 

- Bastiansen har den eksepsjonelt unike balansen mellom edgy og jordnær. Han er tydelig inspirert av amerikansk kultur og estetikk, og personlig er jeg veldig fan av hvordan han blander sitt eget eksklusive og kunstneriske uttrykk med populærkultur, sier Sandbu.

Fra tidligere har de ansatte i Fersken Film jobbet med noen av Norges største annonsører, som Telenor, Rema 1000, Kondomeriet, Telia, NSB, Norsk tipping, Statoil og Orkla. De har også jobbet med artister som Nico & Vinz og Arif.