Discovery gjør endringer i OL-sendeskjemaet og legger nå all sandvolleyball over på strømmetjenesten discovery+. I en pressemelding heter det at endringen gjelder for resten av OL.

Dermed må seerne finne frem til Discoverys strømmetjeneste dersom de ønsker å følge de norske sandvolleyballgutta Anders Mol og Christian Sørum under kvartfinalen mot ROC-duoen Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov natt til onsdag klokken 02.00 norsk tid.

- Vi ønsker å informere så tidlig som mulig om at resten av sandvolleytall-turneringen kun vil vises på discovery+, slik at seerne får tid til å forberede seg. Discovery+ er gratis for nye brukere og viser alle øvelser direkte og med mulighet for å se forskjøvet og i opptak, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride

- Forstår det kan virke uvant
Tidligere i turneringen har Discovery, som har de eksklusive rettighetene til OL i Norge og i store deler av verden, lagt både en av de norske håndballkampene og Karsten Warholms kvalifiseringsløp på sin strømmetjeneste. Flere har reagert på denne praksisien.

Les også: Nesten 400.000 så Warholm ta seg til OL-finale

McBride i Discover sier «de aller fleste øvelsene fra OL som er store sett med norske øyne, kan fortsatt ses lineært på TVNorge og Eurosport-kanalene.»

- Vi har forståelse for at det kan oppleves uvant for mange å se live-sport på en strømmetjeneste, men vi håper nye kunder kan få øynene opp for hvilke muligheter strømming kan by på. I stedet for kun å følge det som til enhver tid blir løftet fram av vår redaksjon på de lineære kanalene, kan discovery+’ brukere velge helt selv hvilke øvelser de ønsker å følge, sier McBride. 

- Opp til kringkasterne
Tidligere i dag gikk Medietilsynet ut med en melding der de sier Discovery ikke bryter loven ved å sende deler av OL-programmet direkte på strømmetjenesten Discovery+. 

- Så lenge disse kravene er oppfylt er det opp til kringkasteren selv å velge om begivenheten skal formidles via kringkasterens strømmetjeneste eller sendes på en tradisjonell tv-kanal, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

En av dem som stusset over strategien med å legge grener med norske utøvere over på strømming, var fotball-ekspert Lars Tjærnås, som på Twitter kunne fortelle følgende. 

«Muttern (92) storkoser seg med OL om dagen, og mest av alt med håndball. For hun- og ganske mange andre-som ikke har sjanse til å komme seg på nett er denne avgjørelsen kynisk og skuffende. OL er sjeldent og spesielt. De største høydepunktene der bør være allemannseie» skrev Tjærnås på Twitter.