Høsten på NRK kommer til å by mye nytt, men også mange kjente programkonsepter og det blir både humor, drama og alvor på NRK denne høsten. En av nysatsingene er dramaserien «Jordbrukerne» der TV-seerne møter Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke og som deretter forsøker å kidnappe med seg datteren til Iran. Til slutt ender imidlertid Marwan motvillig opp som gründer av Norges første halalysteri.

Denne nysatsingen får premiere i oktober.

I tillegg blir det også gledelige gjensyn med sesong to av «Førstegangstjenesten», der vi kan følge Preben Lohrengren i det russiske fengselet, og «Side om side», som er tilbake etter en lengre korona-pause.

I november er det også klart for andre runde av fjorårets store TV-suksess «Maskorama».

True crime blir det også på NRK denne høsten når allmennkringkasteren ruller opp mysteriet rundt familiefaren Per Vålnes som i 2011 sporløst forsvant fra en bygd utenfor Tromsø. I serien «Vålnes-saken» møter seerne de etterlatte, politietterforskerne og journalistene som er på desperat jakt etter sannheten.

Førstkommende lørdag går startskuddet for «Stjernekamp». Gullrekka får sin oppstart første helg i september. Da er det premiere på både «Kåss til kvelds», «Lindmo» og «Nytt på nytt». 17. september er det også klart for «Familiens ære» der seks nye idrettsfamilier står klare for å kjempe om seieren.

Kampanje kommer med mer om NRK-høsten utover dagen.