David Marcus sier til nyhetsnettstedet The Information at Facebook er ganske innstilt på å lansere lommeboken – som skal få navnet Novi – i løpet av 2021.

Helst vil Marcus lansere lommeboken samtidig med den digitale valutaen Diem, som også er på trappene. Diem skal være koblet til amerikanske dollar.

– I teorien kan vi lansere Novi før Diem, men da det er ikke sikkert det er sånn vi vil gjøre det. Det kommer an på hvor lang tid det tar før Diem er klar til å tas i bruk, og det er det ikke jeg som holder tak i, sier Marcus.

Facebook sa i 2019 at de ville komme med en egen kryptovaluta som skulle hete Libra, men møtte motstand hos finansmyndighetene, som var bekymret for sikkerheten og påliteligheten til den planlagte valutaen. Sist desember byttet Libra navn til Diem, og virksomheten ble flyttet fra Sveits til USA.

(©NTB)