I forrige uke valgte NRK valgte å fjerne «Japanese Ramm Show» fra NRKs nettspiller etter at flere seere skal ha reagert på programmet. 

Kampanje var først ut til å omtale klagene som kom til Kringkastingsrådet – som både dreide seg om selve innholdet i episodene og at de ble fjernet – og som etter noen dager hadde økt til over 100

Kampanje har også skrevet om at NRK satt på sketsjene i over to år før publisering. 

I en sak hos VG i dag sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen at han støtter den omstridte avgjørelsen om å fjerne episodene. 

– Sånne saker håndteres i redaktørlinjen. Jeg ble informert om beslutningen om å avpublisere, og støtter den, sier han til avisa. 

Videre sier kringkastingssjefen at det er ulike meninger om dette innad i NRK, og at de akkurat nå har fått mer «kjeft» for å fjerne programmet, enn for at programmet har vært støttende. Han mener NRK har godt av denne diskusjonen. 

– Hensikten var å lage et hyggelig familieprogram. Det skulle ikke være noe skarp satire, men bare god stemning. Men redaksjonen mente de ikke nådde det målet, og besluttet dermed å avpublisere episodene. Jeg støtter den beslutningen, sier Eriksen.

Les også: NRK vil ikke fjerne innhold som kan oppfattes som rasistisk: - Norsk TV-historie