Emma Ellingsen (19) er for de fleste kjent fra TV2 i serier som Født i feil kropp, Generasjon Z og Bloggerne. Nå skriver TV2 at hun er klar som programleder for en ny serie med tittelen «Emmas stemme». I serien, som har premiere på TV 2 Play 24. august, får vi se Ellingsen i møte med andre unge mennesker som engasjerer seg politisk. 

Der får vi blant annet se Ellingsen være med en jordmor som utfører keisersnitt, og en demonstrasjon mot gruvedrift ved Repparfjorden. Hun ønsker at serien kan være en måte for seg selv og andre unge til å lære om politikk.

- Jeg skulle ønske jeg kunne mye om politikk, men jeg sliter med å forstå det. Når politikere snakker, synes jeg det er vanskelig å forstå hva de prøver å si, sier Ellingsen. 

Ellingsen er opptatt av at den yngre genrasjonen skal bruke stemmeretten sin.

- Vi har alle vår mening, og det er veldig viktig at den blir hørt. Jeg tror også at fordi vi er den yngre generasjonen, så er det viktig at vi jobber for et bra samfunn og normaliserer det å bruke stemmen sin, fortsetter Ellingsen. 

Valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, Johannes Bergh, sier til TV2 at det ikke er enkelt for unge som Ellingsen å finne ut hvem de skal stemme på.

- De skal jo ta dette valget for første gang, så da er det ikke så enkelt. Det er mange partier å sette seg inn i og mange politiske saker, sier Bergh.