Under åpningsuken av OL har Discoverys digitale plattformer i Europa hatt et rekordhøyt antall besøkende. Discovery skriver i en melding at de så langt under OL i Tokyo, har hentet inn dobbelt så mange nye digitale abonnenter som de gjorde totalt under hele vinter-OL i PyeongChang 2018.

– Det er klart at OL har vært et fint utstillingsvindu for discovery+, og vi er veldig fornøyde med de digitale tallene så langt, sier Espen Skoland, operativ leder i Discovery Norge og kommunikasjonsdirektør i Discovery i EMEA til Kampanje. 

Discovery melder også at årets seene i Europa så langt har strømmet 750 millioner minutter - 18 ganger så mye som på samme tidspunkt under OL i  PyeongChang 2018 og for Norges del er det ingen tvil om at nattens OL-gull nok kommer til å drive seertallene ytterligere oppover. 

- Sommer-OL generelt har vært en stor opptur så langt, og denne uka merker vi virkelig at nordmenn har gått inn i bobla. Nattens rekordløp topper nok det hele for mange så langt, men vi har fortsatt veldig mye godt i vente, fortsetter Skoland.

Les også: Flytter mer OL-sport vekk fra TVNorge

Øker markedsandelene
Discovery og TVNorge kunne mandag denne uken fortelle om sterke markedsandeler under OL. Flaggskipet TVnorge økte sin markedsandel fra drøye seks prosent til over ni prosent i riksuniverset (10-79 år). 

Mer bekymringsfullt derimot er det at Discovery som TV-hus går tilbake i TV-markedet i juli samlet sett. men forhandlingsdirektør i Omnicom tror på enda sterkere tall fremover.

- Det kommer til å bli en veldig god uke for de nå, men det er samtidig prisgitt at de ikke gjør altfor mange stunt med å kjøre store begivenheter over på strømmetjenesten sin. Det at det går eksklusivt på discovery+ drar tallene ned totalt sett. Det er ikke tvil om at det er en andel av befolkningen som synes det er vanskelig å finne frem dit, sier Buskop.

Så langt har Discovery valgt å legge både håndball, friidrett og sandvolleyball på sin strømmetjeneste for å bygge opp kundebasen i det viktige, digitale TV-markedet.

- Det er her det store regnestykket ligger for Discovery med tanke på om OL blir en suksess eller ikke. Å få nye kunder på strømmetjenesten discovery+ er en stor og viktig strategisk satsing som også strekker seg utenfor Norges grenser, sier han.

Les også: TVNorge og TV 2 tar gull i TV-markedet - NRK taper kampen om seerne i sommer

Slå vinter-OL i 2018
I følge meldingen skal også 275 millioner seere i Europa ha sett OL så langt via Discoverys sendinger. Over 100 millioner seere skal ha sett OL-sendingene digitalt eller via Discoverys TV-kanaler, mens 175 millioner skal ha sett Discovery-sendingene distribuert hos andre kanaler. Sammenlagt gir dette en ti prosent høyere reach en under PyeongChang 2018. 

I Norge var den linære seerandelen for håndball-kampen mellom Norge og Spania spesielt høy, med 78 prosent. 

- De olympiske leker er det største, globale eventet og det overgår alt annet. Når vi ser tilbake på den første uken, er det tydelig at OL har åpnet opp våre plattformer for et nytt og annerledes publikum og det i et imponerende antall, sier Jean-Briac Perrette, toppsjefen i Discovery International.