I helgen nådde Bergens tidende (BT) en viktig milepæl. Lørdag passerte mediehuset 50.000 digitale abonnenter, en vekst på over 20 prosent det siste året.

- For oss i BT er dette stort. Det viser at leserne setter pris på journalistikken vår. Vi jobber hardt for å gi abonnentene den troverdige journalistikken som de trenger i hverdagen, om de sakene som er viktige for dem, enten det gjelder korona, klima, Bergen Engines eller Brann, sier sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i en melding.

BT-redaktøren sier alt tyder på at den veksten vil fortsette fremover.

- Vi vet at vi når flere enn før, at abonnentene bruker oss oftere og at de bruker lenger tid på BT enn de gjorde før. Det er viktig, fordi vi selvsagt ønsker at journalistikken vår skal nå ut. Når abonnentene leser BT mer, er det et resultat av den solide jobben journalistene og alle andre som jobber i BT gjør, sier Gudbrandsen.

Totalt har BT nå 84.000 abonnenter. Da papiropplaget begynte å falle for noen år siden, var abonnement-tallet på det laveste 62.500 i 2015. Veksten har med andre ord vært sterk siden den gang. Nå har også fallet i antall papirabonnenter flatet ut.

- Ja, vi tror at papiravisen vil være en del av BT inn i fremtiden. Men det er ingen tvil om hva de yngste abonnentene våre foretrekker. Det som er ekstra bra, er at vi har fått så mange helt nye abonnenter det siste året, sier Gudbrandsen