Vaktsjef og VG-journalist Ken Andre Ottesen står bak den kjente Instagram-kontoen BAdesken. De siste årene har Ottesen delt morsomme saker fra lokalaviser i det ganske land, og kontoen har snart nådd 300.000 følgere. 

Kampanje har bedt Ottesen ta et dykk ned i arkivet for å kåre sommerens beste agurksaker. 

- Å kåre «sommerens beste agurksaker» gjør jeg med glede, men forbeholder meg retten til å døpe om kåringen til «sommerens beste gladsaker», sier han til Kampanje. 

Se sakene som nådde til topps fra NRK, Adresseavisa, Strandbuen, Sogn Avis og Glåmdalen lenger nede i saken. 

Ottesen sier at han ikke er spesielt glad i uttrykket «agurksaker», fordi det har fått en negativ klang.

- Det er et uttrykk politikere bruker når journalister stiller krevende spørsmål i ferien, og et uttrykk som brukes av folk som vil gjøre narr eller devaluere betydningen av vanlige folk og den jevne hverdagen. De aller fleste av oss er vanlige folk, og livet består av flest hverdager. Journalister bør derfor skrive mer om vanlige folks hverdager. Og det skader ikke om vi får le litt med, sier han. 

- Leserne er vinnerne
Ottesen mener norske lokalaviser er blitt flinkere til å underholde leserne sine de siste årene. 

- Jeg har bladd igjennom flere leserundersøkelser enn de fleste, og jeg har så langt ikke sett en eneste en som konkluderer med at folk ikke har lyst til å le. Nå tror jeg journalistene har skjønt det. Jeg spår norske lokalaviser et langt og lykkelig liv, sier han. 

Hvordan ser årets agurksesong ut i forhold til tidligere sesonger? 

- Årets gladsaksesong er den beste jeg kan huske. Den har vært jevnt god, og bidragene spenner vidt. Det er også gledelig at stadig flere lokalaviser ser ut til å satse på gladsaker. Leserne er vinnerne!

Sveis i Sogn Avis:

- Dette er ikke en kåring med en vinner, men det er fristende å si at denne saken i alle fall ville vært på podiet. Den har etter min mening alt en skikkelig sommergladsak skal ha: Et vanlig menneske har gjort noe ganske vanlig - med et morsomt resultat. I mediene skriver vi for lite om vanlige folk. Vi skriver om verdens rikeste, kjappeste, sterkeste, slemmeste og dummeste, men de aller fleste av oss er jo ikke det. En hårklipp kan faktisk påvirke en hel bygd og være det folk snakker om. Jeg hyller dette, sier Ottesen. Foto: Skjermdump Sogn Avis

Klikkvinner hos NRK:

- I VG var det lenge slik at man skulle - hvis mulig - ha en dyresak på førstesiden av papiravisen. Klarer man å kombinere noe halvspekatulært med et møte mellom dyr og mennesker, har man en klikkvinner. Her har selveste rikskringkastingen truffet gull, sier Ottesen. Foto: Skjermpdump NRK

Glemte nøkler i Strandbuen:

- Det er menneskelig å feile. Og så lenge vi journalister insisterer på å være mennesker, kommer vi også til å gjøre feil. Moralen her må være at hvis du skal gjøre feil, sørg for at de er morsomme. Jeg lurer forøvrig fortsatt på hvem som skrek, sier Ottesen. Foto: Skjermdump Strandbyen

Røping av hemmeligheter i Adressa:

- Hver eneste år finner lokalaviser (ja, jeg vet dere er en regionavis, Adressa), noen ukjente perler. Felles for alle ukjente perler er at de går fra å være ukjente perler til å bli en pøl av skrikerunger, stressede foreldre og parkeringskaos noen få timer etter deadline. Og til neste år er det en ny ukjent perle som står for tur, sier Ottesen. Foto: Skjermdump Adressa

Kroneksempel i Glåmdalen:

- Dette er vel selve kroneksempelet på en skikkelig «gladsak». Den rammer absolutt ingen utover intervjuobjektet, og den er bygget opp som en slags true crime i miniatyr. Plusspoeng for at den er «stjålet» fra en konkurrent og for at vi ikke en gang får vite hvordan det gikk. Klasse! Foto: Skjermdump Glåmdalen