Nå utvider Aftenposten lydsatsingen sin med dokumentar og feature og smeller til med fire faste faste nyansettelser. Tre av de nye ansatte skal jobbe med denne satsingen.

- Vi har ansatt tre helstøpte lydmennesker med ulik spisskompetanse. Sammen vil de utgjøre en solid kjerne i Aftenpostens dokumentar- og featuresatsing, som også skal spille på journalister fra resten av huset. De har til felles at de er gode historiefortellere på lydmediets premisser - og ikke minst at de er skikkelig trivelige folk, sier podkastsjef i Aftenposten, Karoline Fossland i en melding. 

Hanne Marie Maugesten hentes fra Forsvaret, der hun har utviklet den prisvinnende dokumentaristiske podkasten «Våre historier». Maugesten utdannet radiojournalist fra Volda og tekstforfatter fra Westerdals. Hun har 12 års erfaring fra arbeid med journalistikk og kommunikasjon. 

Kjetil Bjørgan kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef ved Musikkhøgskolen. Han har 16 år bak seg i NRK som programleder, reporter, anmelder, produsent, prosjektleder, vaktsjef og dokumentarist. 

Ette ret halvt år i midlertidig stilling i Aftenposten blir Peter Daatland nå fast ansatt. Han har jobbet med radio og podkast i 10 år, blant annet for produksjonsselskapet Filt. Det siste halvåret har han produsert dokumentarserien «Noen å hate» i Aftenposten. 

Styrker forklart
I tillegg til ansettelsene innenfor dokumentar og feature styrker også avisa nyhetspodkasten Forklart med en ekstra produsent. David Vekony har vært midlertidig ansatt i Forklart siden høsten 2020, og blir en fast del av Forklart-teamet. 

- David har imponert oss med sin allsidighet og sine produsentegenskaper, og vi er veldig glade for å få han med videre i fast stilling, sier Fossland. 

Aftenpostens nyansettelser kommer som følge av Schibsteds storsatsing på brukerbetalt podkast, der Aftenposten blir en av flere innholdsprodusenter.