Da Karsten Warholm løp inn til finaleplass, fulgte 395.000 nordmenn sendingen på TVNorge og discovery+. Håndballjentenes kamp mot Nederland lørdag fikk 317.000 seere, mens håndballguttas avgjørende gruppespillkamp mot Frankrike søndag trakk 280.000 seere.

- Det er gledelig at så mange nordmenn fikk med seg Karsten Warholms imponerende semifinaleløp. De norske håndballagene har også levert store øyeblikk og stort engasjement, og det syns på seertallene. Vi gleder oss masse til å følge dem alle videre på TVNorge og discovery+. Men Karsten er ikke eneste store friidrettsstjerne som skal i aksjon i dagene som kommer, og vårt dyktige team i Tokyo kommer til å følge dem alle svært tett, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery og TVNorge.

Les også: Discoverys OL-studio starter med langt færre seere enn i 2018

Ypper seg mot NRK og TV 2
Sommer-OL i Tokyo har pågått i en uke, og det merkes allerede på seerandelene for juli. TVNorge leverer sin sterkeste måned siden februar 2018, da de sendte vinter-OL fra Pyeongchang. Tallene inkluderer strømming via discovery+.

Uke 30, den første OL-uken, ble også beste enkeltuken siden 2018 for både TVNorge og Discovery som gruppe. OL sikret TVNorge en seerandel på 26 prosent i den kommersielle målgruppen, og Discovery-gruppen ble største gruppe med 38 prosent. Tallene inkluderer også de som strømmet TVNorges sendinger via discovery+.

Søndag og mandag var både kanalen TVNorge og gruppen Discovery større enn både TV 2 og NRK til sammen, mye takket være kamper med de norske håndballagene, heter det i en pressemelding fra Discovery. 

- Tror du TVNorge er fornøyd med den første OL-uka?

- Jeg tror de er helt greit fornøyde, men det er nok ikke noe kjempejubel så langt. Det OK også kommer de til å bli stadig mer fornøyde utover uken som kommer nå, sier forhandlingsdirektør i mediebyrå-gruppen Omnicom, Jonas Buskop, til Kampanje.

Han investerer flere milliarder kroner i året på vegne av norske annonsører og følger utviklingen på TV-markedet tett.

- Synes du TVNorge har gått for langt med tanke på å legge attraktive grener på sin strømmetjeneste discovery+?

- Nei, det har kun vært ved et par enkeltøvelser, men det var modig med håndballkampen da det nok skaper litt negative flølelser, men en friidretts-semifinale midt på natta tenker jeg er innafor. De som er så ivrige at de står opp og for å se på den, er sannsynligvis så interesserte at de finner veien til discovery+. Det er en bedre strategi med tanke på å hanke inn nye abonnenter, sier Buskop.

- Men tallene kunne blitt høyere dersom det gikk på TVNorge?

- Ja, og i hvert fall på håndballkampen, sier han.