Klokka viste 05.22 natt til tirsdag da Karsten Warholm løp inn til ny verdensrekord og OL-gull på 400 meter hekk. Men hvor mange fikk med seg gulløpet til den norske stjernen så tidlig tirsdag morgen? 

Ferske tall fra Kantar og Discovery viser at 183.000 nordmenn gned søvnen ut av øynene og skrudde på TV'en eller mobilen for å følge løpet på TVNorge og discovery+. Det ga en markedsandel på sterke 80 prosent. 

- Det kan se ut som mange hadde vekkerklokka på i går morges og ikke slo på TV’en før de måtte. Vi ser en tredobling av seertallene de siste ti minuttene før finalen begynner. Toppen kommer klokken 05.22 med 183.000 seere. Det utgjør en andel på 80 prosent, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery og TVNorge, Hanne McBride, til Kampanje.

Les også: Dobler salget av discovery+: - Nattens rekordløp topper nok det hele for mange

Hvor mange som til sammen fikk med seg løpet på Discoverys kanaler før vi først senere i dag. Da Warholm løp sin seminfinale var det 400.000 seere som fulgte den norske supermannen. 

- De 45.94 magiske sekundene ble historiske, og vi skulle jo ønske at flere hadde fått dem med seg direkte. Men løpet ble vist i sin helhet gjennom hele dagen, og jeg tror en stor del av befolkningen fikk med seg den utrolige prestasjonen, og reaksjonene på den, i løpet av dagen. Fasiten på det får vi i formiddag, når de offisielle tallene foreligger, sier McBride.

Les også: TVNorge og TV 2 tar gull i TV-markedet - NRK taper kampen om seerne i sommer

Kampanje kommer tilbake med mer om seertallene på gulløpet.