Navn: Hanne McBride

Alder: 45

Stilling: Kommunikasjonsdirektør i Discovery

- Hvor går årets ferie? 

- Ferien har vært kort i oppladningen til OL, men jeg tok tre langhelger i Lier på ridestevner på forsommeren og en tur til Fevik i juli. Vi har feriert på Ibiza siden barna var små, men Playa del Sponvika/Rygge/Malmøya har levert suverent på dagsturer i helgene i år.

- Har du snudd døgnrytmen fullstendig under OL, og hva er ditt beste tips til nordmenn som vil prøve på det samme for å få med seg sommerlekene? 

- Et permanent søvnunderskudd gjør meg godt rustet til å sovne hvor som helst, når som helst, så døgnsnuing er helt uproblematisk. Men kanskje ikke et bærekraftig tips til andre? Nå er det mange øvelser som går på dagtid, og hvis utøverne fortsetter å levere på samme nivå som nå, bør det være en smal sak å holde seg våken for de øvelsene som går på natta. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Spiser kjøtt, drikker øl og tar med Elvis Costello med gitar og en høy, smart og morsom fyr jeg fortsatt har til gode å ha møtt, men som har lyst til å gifte seg med meg og flytte til gards. 

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Jeg har hatt «Mjøsa rundt med mor» liggende i månedsvis uten å få begynt på den, så den gleder jeg meg veldig til. Jeg ble kjent med Bjørn Hatterud i en debatt om reality-TV, og han er en utrolig bra fyr. Hans første bok «Mot normalt» er en perle, så jeg har høye forventninger. 

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Jeg dro på byen, åt meg mett og drakk meg animert med nydelige kolleger og en suveren gjeng fra Gyro. Så dro vi på sjøen i rib'en til Kristian Kirkvaag, og de tøffeste bada i underbuksa. En St. Hansften til terningkast seks Så gjentok jeg det hele, med andre folk og minus rib-tur, hver dag resten av uka. Jeg har vært sulteforet på god mat, vin og gode venner, og syns jeg må gjøre mitt for å holde liv i det Oslo jeg elsker. 

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på? 

- Lektorutdanningen. Jeg blir ekstremt inspirert av å henge med unge folk, og håper og tror jeg har ett og annet fornuftig å by dem tilbake.

- Kommer dere til å beholde hjemmekontor etter pandemien, og hvor ofte ville du sittet hjemme hvis du kunne velge selv?

- Ønskene fra de ansatte handler i stor grad om valgfrihet og fleksibilitet, og vi vil forsøke å ivareta de ønskene når vi utarbeider planer for organisering av arbeidshverdagen etter OL. Selv bor jeg på verdens vakreste sted, omgitt av dyr og nydelig natur, og syns hjemmekontor har fungert overraskende bra. Det er deilig å få et par timer av livet sitt i gave hver dag, snarere enn å sause dem bort på pendling. Men for en fest det er å være tilbake på kontoret på fulltid under OL nå! Discovery har virkelig verdens beste gjeng på jobb, så personlig ønsker jeg meg noe tilnærmet 50/50.  

- Bør det eller bør det ikke været forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper, eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Vi er i en pågående rettsprosess som ivaretar noen av våre synspunkter her, og han som fører saken for regjeringsadvokaten er en god kompis av meg. Jeg håper han taper. 

- Prisen på TV-sport skyter i være og TV2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent? 

- Jeg har engelske barn som heier på West Ham, så har ikke noe valg. Mine halvhjerta forsøk på å overbevise dem om at Bodø/Glimt er et superlag, har ikke hjulpet. Men for hvert abonnement jeg har hos konkurrentene, må jeg kjøpe to discovery+. 

- Speedo - yay or nay?

- Yay!