«Tufte» er navnet på den nye dokumentarserien på TV 2 som følger Olaf Tufte, hans familie og team, mens roeren forberederer seg til sitt siste OL.

– Vi er jo rimelig godt eksponert fra før av, både jeg som idrettsutøver og familien min. Nå vil vi vise hvordan det er å være OL-utøver i en lite økonomisk idrettsgren som roing er. Jeg og familien må jobbe ved siden av for å holde ting på «G». Vi har ikke tid til å sitte og vente på at ting skal skje eller ligge på sofaen, sier Olaf Tufte ii en pressemelding.

- Gjennom media er det skapt et veldig «macho» bilde av Olaf. Men sannheten er litt mer nyansert. Nå kan folk få bli kjent med Olaf på en ny måte og oss som er hans nærmeste familie og team, sier Aina Tufte, som er kona til Olaf Tufte. 

Programmet skal også ta for seg koronapandemien og hvordan den har påvirket familiegården og familiens økonomi. truer familiegården og familiens økonomi.

- Vi er utrolig glade for at Olaf og familien tør å invitere oss helt inn og gi oss et unikt innblikk i livet som idrettsutøver. Kanskje får vi også se dette fra en ærligere vinkel enn det vi har sett før. For dette er en familie der det stilles tøffe krav, men der det også finnes utrolig mye kjærlighet. Vi gleder oss til å presentere «Tufte» til høsten på TV 2 og TV 2 Play, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2. 

Dokumentarserien «Tufte» har premiere på TV 2 Zebra og TV 2 Play mandag 16. august.