Suzann «Tutta» Pettersen blir med på Discoverys dekning av sommer-OL i Tokyo som golfekspert. Pettersen er den mest meritterte norske golfspilleren noensinne, og vil blant annet være ekspertkommentator under kvinnenes golfturnering i Tokyo.

– Vi er svært glade for å få Suzann med på laget som ekspert og ekspertkommentator under OL. Det er få som vet mer om hva som skal til for å hevde seg i verdenstoppen enn Norges mest meritterte golfspiller. Hun vil blant annet kommentere kvinnenes golfturnering under årets OL, samt være ekspert i studio før Viktor Hovland og herrene skal kjempe om medaljene, sier sportsdirektør i Discovery Norge, Morten Johannessen i en pressemelding.

Suzann «Tutta» Pettersen har syv seire i Ladies European Tour og 15 på den amerikanske LPGA Tour-en på merittlisten. Hun deltok selv i OL i 2016, der hun endte med en tiendeplass, og la opp i 2019 etter å ha avgjort Solheim Cup for Europa.

- Jeg gleder meg skikkelig til golfturneringene i OL. På herresiden har vi en av de store medaljekandidatene i Viktor Hovland. Det er selvfølgelig et veldig trangt nåløye, men vi har absolutt en medaljekandidat i Viktor. Jeg vet selv hvor stort det er å være med i et OL, så jeg håper de norske spillerne bare nyter øyeblikket. Gjør de det, så kan dette bli veldig spennende for oss nordmenn, sier Suzann Pettersen. 

I tillegg til Suzann «Tutta» Pettersen vil Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud kommentere golf under OL. 

Den offisielle OL-åpningen går av stabelen førstkommende fredag.

Les mer: Discoverys sportssjef tviler på OL-avlysning - men koronatiltak setter en stopper for «banebrytende» TV-planer