Navn: Hege Moe Eriksen

Alder: 45 år

Stilling: Journalist og anker i Dagsrevyen

- Hvor går årets ferie?

- Hytta på Sørlandet! Har vært der hver eneste sommer siden jeg var født. Da jeg vokste opp i Finnmark, kjørte vi alltid i fullpakka bil til Sørlandet gjennom Finland og Sverige. Det var litt av en tur!

- Jeg gleder meg vilt til morgenkaffe på brygga, stupe uti krystallklart vann og putre med båten for å kjøpe is.

- Etter å ha jobbet så mange år i felten - blir det ikke litt kjedelig inne i Dagsrevyen-studioet?

- Nei, jeg får kick av direktesendinger! Man vet jo aldri helt hva som kan skje. Man må være på høyden på ulike temaer og ha en god oversikt over hva som skjer. Programledelse er en kunst, og jeg lærer noe nytt hver dag. Men jeg elsker også å være ute i felt - tett på livet. I vår nye serie «Brølet fra bygda» kommer vi veldig nært innpå folk. De tar oss med inn i livene sine hvor mye står på spill. Det er utrolig meningsfullt for meg!

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterte tre gjester. Hvor drar dere, hvem tar du med deg og hva spiser dere?

- Ville egentlig tatt med tre venninner på en etterlengtet øyutflukt med reker og vin. Men benytter sjansen til å invitere med Cezinando, fordi han er Norges råeste samtidspoet, filmskaper Deeyah Khan, fordi hun går rett på touchy temaer, og Britney Spears!

- Hvilke bøker ellet TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Har en hel stabel! Under koronaen har jeg sluttet å handle noe særlig, med et unntak: Nettbokhandel! Der har jeg gått amok. Øverst i haugen har jeg: De voksnes løgnaktige liv (Elena Ferrante), Shuggie Bain (Douglas Stuart), Morgenstjernen (Karl Ove Knausgård), Et lite Liv (Hanya Yanagihara). og Tollak til Ingeborg (Tore Renberg). Av TV-serier har jeg nettopp fått anbefalt serien Physical av en kollega.

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

- Det vet jeg ikke. Men jeg har nettopp reist rundt i distriktene i forbindelse med en ny TV-serie som heter «Brølet fra bygda». Den handler om situasjonen ute på bygdene og kommer før valget. Det har vært utrolig spennende og en øyeåpner! Før har jeg for det meste dekket opprør ute i verden. Jeg er blitt veldig overrasket over hvor dyp misnøyen faktisk er flere steder her hjemme og hvor stor mistilliten til systemet er blant enkelte. Om ikke rikspolitikerne lytter, kan det straffe seg for dem, tror jeg.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Gikk på den lokale restauranten og bestilte pizza og øl! Det samme gjorde alle naboene. Det var uteservering, og alle satt yre og glade og så på solnedgangen. Ordentlig gresk stemning. Det var helt fantastisk etter et år med nedstenging

- Hvilken norsk toppleder imponerer deg mest det siste året?

- Følger ikke så nøye med på toppledere, men er det lov å si kontaktlærerne til datteren min? De har navigert i ukjent terreng, forsert alle tenkelige og utenkelige hindre og loset 30 unger trygt gjennom en utrolig krevende tid. Blir helt rørt og ikke minst takknemlig(!) over folka som har stått i front i denne pandemien. 

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- Jeg tenker at mangfold i mediene er bra, også på eiersiden. Det viktigste er uansett at eierne legger til rette for ordentlig journalistikk og ikke bare tenker klikksaker og inntjening. Vi trenger den gode journalistikken som opplyser og informerer, berører og engasjerer. Den koster tid og penger. Heldigvis satses det fortsatt på det! Jeg inspireres hver dag av alt som lages av dyktige kolleger i forskjellige medier.

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Jeg blir! Neida. Sport er noe jeg vanligvis ikke gidder betale så mye for. Men har ellers en lei tendens til å abonnere på litt for mye, og tør ikke sjekke totalsummen. Har heller ikke helt oversikten over alt jeg faktisk abonnerer på.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilke skole eller hvilket studium ville du begynte på?

- Balletthøyskolen! Jeg har alltid drømt om å bli danser. Ellers så ville jeg kanskje studert økonomi. Pengene styrer verden og er en nøkkel til forståelse av det som skjer.

- Speedo - yay or nay?

- Legger godviljen til og går for yay!