Navn: Lina Tandberg Martens

Alder: 31 år

Stilling: Innholdssjef i Podimo

- Hvor går årets ferie?

- I år blir det for første gang båtferie, vi starter i Tønsberg og ser hvor strømmen fører oss. Og så tenkte vi å teste en lengre sykkeltur med overnatting i telt i Nordmarka.

- Bauer Media-sjefen tror mediehusene vil tape penger på kjendisjakten i podkast-markedet, og at kjendisene vil tape berømmelse på å bli lagt bak betalingsmur. Tar han feil? Hvorfor?

- Jeg kan forstå hvorfor Bauer mener det, siden de har en annonsemodell. Podimo opererer i flere europeiske markeder og vi ser at betalingsvilligheten er der. Det krever imidlertid mer enn bare kjente navn, man trenger et godt konsept og en velprodusert podkast. For mellomstore og mindre podkastere har man dessuten begrenset rekkevidde på åpen RSS blant annet fordi de største plattformene ikke kuraterer norske podkaster. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Kanskje noen av profilene vi lager podkast med? Jeg hadde elsket å dra på utflukt med Jan Thomas, Lilli Bendriss og Tone Damli. Så kunne vi fisket makrell og grillet de på bålet etterpå. Hadde blitt topp stemning! 

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Skal pløye gjennom noen podkaster; «Noen å hate» fra Aftenposten, «Nice White Parents» fra New York Times og et par podder fra Wondery; «The Vaping Fix» og «Dr. Death» sesong to.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Dro på restaurant og drakk masse vin med venner.

- Hvilken norsk toppleder imponerer deg mest det siste året?

- Hun er kanskje ikke en toppleder lenger, men Anita Krohn Traaseth imponerer meg. I podkasten hennes får jeg et veldig godt inntrykk av henne som mentor og jeg liker godt at hun deler av sin solide erfaring. Det er både inspirerende og lærerrikt. 

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Uten tvil programmering av noe slag. Det er så synd at jeg ikke kan kode ennå, men kanskje lærer jeg meg det en dag. Hvem vet?

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- Jeg håper ikke mitt svar her vil være utslagsgivende, for meningen min er ikke spesielt velinformert. Men på generelt grunnlag er jeg tilhenger av fri konkurranse. 

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Igjen, ikke mitt fagfelt så ta meningen min med en klype salt. Men jeg syns man med fordel kan tone ned kampen mot spillreklame. 

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Heldigvis for lommeboken min så er ikke Premier League spesielt viktig for meg. De pengene kan jeg da heller bruke på abonnementstjenester for podkast. 

- Speedo - yay or nay?

- Speedo er ikke noe digg å se på, men fordelen er at man får litt brunfarge på ellers kritthvite lår. Men det blir nok en nay herfra likevel.