Navn: Kristoffer Vangen

Alder: 48

Stilling: Program- og merkevaredirektør, Bauer Media

- Hvor går årets ferie?

- Den går til vakre Hardanger hvor vi har hytte!

- Koronapandemi, nedbemanninger og enorme kostnadskutt preget fjoråret i Bauer Media. Er det nesten sånn at en erfaren radiomann savner det gode gamle DAB-bråket?

- DAB-bråket savner jeg ikke nei, selv om det opplevdes mest som en litt merkelig konstruert og misforstått debatt. Det er fint å kunne konstatere at overgangen gikk veldig fint for radio, noe som de fleste var trygge på. Radiokonsumet har som kjent vært rekordhøy siste året, tillitten til radio som informasjonskilde har økt og radio er blant Norges største dekningsmedium. For meg har det alltid vært gøy å jobbe med radio og lyd, men nå er det ekstra gøy med radio sterkere enn på lenge og med nye lyd-medier i sterk vekst!

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Jeg er familiekjær, så det hadde nok blitt min kjære, og mine to barn! Alle er glade i reker, så det hadde nok blitt reker med god hvitvin til ...

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

- Nå er jeg svært usikker på om han noen gang blir statsminister, men Norge blir i vært fall ikke en del av EU, det er vel det eneste som er helt sikkert i den sammenheng.

- Kommer dere til å beholde hjemmekontor etter pandemien og hvis du kunne velge selv hvor ofte ville du sittet hjemme?

- Dette er noe vi har diskutert mye siste året. Hvordan skal man tilrettelegge for en mer fleksibel arbeidsdag etter pandemien, skal kontorene ha samme funksjon som før pandemien, eller blir kontoret mer et møtested og et sted for sosialisering. Vi har ikke konkludert her, men vi er ganske sikre på at mange av våre ansatte vil bruke hjemmekontor mer, og at vi kommer til å se på hvordan vi skal optimalisere lokalene våre for sosialisering, men samtidig med muligheten for fordypende arbeid og alenetid. I tillegg er en stor del av vår virksomhet bundet opp i radio- og podkast-produksjon, og her har det vært liten endring under pandemien. Selv foretrekker jeg å være på kontoret.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Jeg hadde unngått å velge en spesifikk retning for tidlig, søkt mot å få en solid grunnforståelse innenfor samfunnsfag, og gjerne noe sosialantropologi og psykologi. Dette er kunnskap man vil ha god bruk for uansett videre retning. Psykologi, sosilogi og kulturelle betingelser blir ofte undervurdert i kommunikasjon og markedsføring.

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- I et lite land som Norge er dette en spesielt utfordrende problemstilling, vi møter stadig større konkurranse fra multinasjonale aktører, noe som gjør det stadig vanskeligere for små aktører å drive lønnsomt, eller trenge igjennom i marked med en overflod av informasjon. Vi trenger de store mediehusene, men må samtidig beskytte de små aktørene som sørger for at vi ikke har hvite flekker geografisk, eller tematisk. Mediestøtten er i denne sammenheng svært viktig, hvordan den utformes for fremtidens mediemarked og at den nettopp sikrer det mangfoldet vi har tradisjon for å ha i vårt lille, men langstrakt land.
 
- Når det er sagt, er det på tide at lydmedier også blir en del av den direkte mediestøtten. Det er nødvendig å tenke nytt om mediestøtte dersom mangfold i radiolandskapet skal beholdes. Norske redaktørstyrte lydmedier utfordres nå også av utenlandske internettgiganter og aktører med mediestøtte.

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- For meg blir det uansett feil å regulere dette på enkeltperson-nivå. Det har flere ganger blitt uttalt at vi ikke kan regulere internett, eller innhold distribuert fra land med andre regler. Det er klart vi kan - om vi ønsker det.

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?
 
- Nå er ikke jeg spesielt fotballinteressert, men jeg strekker meg langt for å se sykkel og Tour de France, men 1000 kroner ville vært for mye ...

- Speedo - Yay or nay?

- Nay.