De Olympiske Lekene i Tokyo er endelig i gang - et år på overtid.

Sportsdirektør i Discovery Morten Johannessen forteller at det har vært spent stemning på Discoverys kontorer i tiden før lekene.

– Det har vært høye skuldre her noen uker og måneder, ikke minst med tanke på alle utfordringene pandemien har servert oss, så det er deilig å komme i gang og konstatere at OL spiller bra og at det norske folk kan se og nyte mesterskapet på discovery+ hvor enn de befinner seg, sier Johannessen og legger til at han er fornøyd med hvordan åpningshelga har gått.

- Det er fryktelig mye som kan gå galt når vi sender direkte nesten døgnet rundt, på mange kanaler og flater, men heldigvis har vi kommet godt ut av startblokken, sier han.

Les også: - At disse sommerlekene blir spesielle på alle måter, er det ingen tvil om

Mange satt våkne
Norge har vært i aksjon i flere idretter under åpningshelga og allerede sikret seg OL-gull for første gang siden lekene ble arrangert i London i 2012.

Gullet var det Kristian Blummenfelt som sto for da han vant triatlon-øvelsen natt til mandag. Øvelsen som hadde start klokken 23:30 og målgang rundt klokken 01:40 norsk tid, lokket mange til skjermen tross dens ugunstige konkurransetimer.

Hele 165.000 var våkne til sent på natten for å få med seg triumfen.

Johannessen forteller at noe av sjarmen med sommer-OL er nettopp det å følge med på utøvere man aldri har hørt om før, i idretter man aldri har fulgt med på tidligere.

– Jeg vil både gratulere og takke Kristian Blummenfelt.  Det var utrolig gøy at han knallet til med Norges første OL-gull, og forhåpentligvis blir det ikke det siste. 165.000 triatlon-seere midt på natten er flotte seertall, og det viser også at folk har fått med seg at det var noe på gang, at her hadde Norge medaljesjanser, sier Johannessen.

Les også: Viste laks da nordmennene var på OL-stadion – TV-selskap beklager bildebruk

Flest har sett håndball
Gjennom helgen sørget strømmetall på discovery+ og lineære seertall på TVNorge og Eurosport-kanalene for at Discovery var største TV-gruppe lørdag og søndag, som var de første fulle øvelsesdagene.

Det er de beste seerandelene både kanalen TVNorge og Discovery som gruppe har hatt siden de sendte vinter-OL i 2018. Lørdag og søndag hadde Discovery en andel på 50 prosent seere i aldersgruppen 20 – 59 år.

Den mest poopulære sendingen så langt for Discovery var da Norge møtte Sør-Korea i håndball for kvinner søndag morgen. I snitt fulgte 231.00 seere kampen, med en topp på 280.000 seere.

Sportsdirektør Morten Johannessen er fornøyd med seertallene innledningsvis, og tror det bare vil gå oppover.

–  OL er så vidt kommet i gang, og vi har mange norske kanoner i vente. Mange gleder seg nok til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, og etter hvert stiger også spenningen for håndballagene våre og sandvolleyballgutta. Bare for å nevne noen høydepunkter som fort kan gi magiske OL-minner for det norske folk. Nå sier også værmeldingen at det kan være på tide å trekke innendørs framover. Så dette lover veldig godt både for vår del og for seernes del, sier Johannessen

Leken startet som nevnt på fredag 23. juli og varer frem til søndag 8. august.

Les også: Rimmen klar for OL-fest – får med seg ny makker i TV-studioet