Driftsresultatet til Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry falt i 2020 til 7,2 millioner. Det var ned fra tilsvarende tall i 2019 på 12,3 millioner kroner, viser tall Finansavisen har fått tilgang til. 

Tallene er likevel blant selskapets beste siden Monkberry startet opp i 2010. Omsetningen til selskapet, som først og fremst produserer talkshowet «Skavlan» for TV 2 og SVT, endte på 43 millioner kroner og fjorårstallene viser dermed at inntektene i selskapet har skutt fart etter overgangen fra NRK til TV 2 for et par år siden. Omsetningen til Monkberry lå lenge og vaket på rundt 25 millioner kroner.

Les også: Skavlan-selskap forberedt på store konsekvenser: - Starter med blanke ark i 2022

Regnskapsåret 2017 var Skavlans siste år i NRK, og den gang rapporterte produksjonsselskapet en omsetning på 23,6 millioner kroner. Også inntjeningsmessig har overgangen til TV 2 vært lukrativ. I 2017 var årsresultat på 736.000 kroner, mens tilsvarende tall i 2020 var på  7,2 millioner kronene i resultat etter skatt.

Tidligere i år annonserte Fredrik Skavlan at han etter 25 år som som talkshow-vert kaster kortene.

- Det norsk-svenske programmet «Skavlan» gjør sin siste sesong høsten 2021, vi er derfor forberedt på at Monkberrys inntekter endrer seg noe i 2022, sier styreleder i Monkberry Ole Johan Prytz til Finansavisen.

Les også: - Når talkshowene dør ut på TV 2, er det NRK som må ta seg av de store samtalene