Schibsted går ikke stille i dørene med sin splitter nye podkast-satsing. De siste månedene har de signert nye og eksklusive avtaler med Herman Flesvig, Mikkel Niva, Bjarte Tjøstheim, Steinar Sagen, Tore Sagen og Harald Eia. Sistnevnte ble offentliggjort i dag.

Les mer: Harald Eia slutter i NRK

Alle kommer fra NRK, der de har ledet noen av Norges aller mest populære radio- og podkastprogrammer. Hos Schibsted skal de produsere innhold for betalende abonnenter av mediehuset.

Men ikke alle er imponert over at Schibsted har valgt seg ut seks menn til å bygge sin nye podkast-satsing.

- Jeg syner det er litt teit at de ikke klarer å finne frem noen kvinnelige profiler, sier daglig leder i Fremantle podkast, Mira Kahn, som jobber for å løfte frem kvinnelige podkastprodler.

- Men Helle (Skjervold, red. anm.) i Schibsted er en grepa dame, så hun har sikkert en plan, legger hun til. Helle Skjervold er podkast-sjef i VG.

- Kan gi plass til andre
Som Kampanje tidligere har skrevet, domineres Podtoppen av menn. Kahn erkjenner at det er flere menn enn kvinner å ta av når det kommer til landets største podkast-profiler. Samtidig tror hun Schibsteds mannsraid kan åpne dører for andre.

- Det kan gi plass i andre mediehus til kvinnelige profiler, sier hun og viser til at Schibsteds konkurrent Podimo har hentet flere kvinnelige podkastprofiler til sin satsing.

- Vi skal gjøre vårt for å være med på å løfte kvinnelige profiler sånn som vi har gjort til nå. Jeg kan røpe at vi har spennende ting på plakaten for høsten. Både i samarbeid med Podimo og andre.

Les mer: Podkast-utfordrer sikrer seg Jan Thomas, Solveig Kloppen og Iselin Guttormsen: - De aller største er veldig ettertraktet

Mira Kahn Fremantle ny.jpeg

Ser muligheter: Daglig leder i Fremantle podkast, Mira Kahn, tror profilen på Schibsteds podkast-satsing kan skape større spillerom for kvinner i andre mediehus.

- Mangfold er viktig for oss

Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, forteller at de ikke er i mål med signeringene og at kvinnelige profiler er på vei.

- De må klart også komme. Mangfold er selvfølgelig viktig for oss. Dette er vi ikke ferdige med, vi skal gjøre flere ting, men det er her vi står nå, sier hun.

- Har dere signert noen kvinnelige podkast-navn som har gått under radaren?

- Ikke på det som går på det vi gjør i Schibsted i fellesskap, men både VG og Aftenposten og de andre mediehusene jobber med egne podkaster, og har gjort flere rekrutteringer og utvikler nye konsepter. Vi ser på helheten, sier Siv Juvik Tveitnes.

- Har gått bredt ut
Det var i mars i år at Schibsted offentliggjorde planene sine om å bli en betydelig aktør i markedet for brukerbetalt podkast

- Har dere hatt kvinner i tankene når dere har vært på jakt etter nye podkast-profiler?

- Vi har gått bredt ut på jakt etter populære podkaster i Norge.

- Hvor mange navn skal dere ha på plass før dere lanserer?

- Det har ikke mye med navn å gjøre, det handler om å få produktet klart til å komme i markedet. Jeg tror vi har innholdet vi trenger for å gå ut med et nytt produkt.

Podme, som Schibsted eier 91 prosent av, skal stå i sentrum av Schibsteds podkast-satsing. Produktet skal lanseres i høst en gang.

Siv Juvik Tveitnes (Mal_980x674).jpg

Lover kvinnelige podkast-navn: Konserndirektør Siv Juvik Tveitnes i Schibsted forteller at mangfold er viktig for mediehuset også når de går tungt inn i podkastmarkedet. Foto: Schibsted