Ronny Brede Aase har ledet programmer som P3morgen og Melodi Grand Prix, og var sist å se i NRK-programmet «Eit feitt liv». Nå melder han overgang til Discovery hvor han skal jobbe med et helt nytt TV-program.

- Discovery har invitert meg med på eit fjernsynskalas eg ikkje ville gå glipp av. Eg elskar «Kjør meg til OL», «Masterchef» og «Hvite gutter», og syns det er skikkeleg stas å skulle få vere med på laget, sier Ronny Brede Aase i en pressemelding.

- Eg har fått lov til å gjera så mykje kjekt på fjernsyn i NRK og er evig takksam for det, men då Discovery banka på med ein nyutvikla serie med hygge i fokus, vart eg rett og slett freista. Eg kjem nok ikkje til å klare å halde meg unna radioen på sikt, men nett no gler eg meg enormt til å fokusere på å lage fjernsyn med ein gjeng eg har djup respekt for, og som eg gler meg til å bli betre kjend med, avslutter han.

Ronny Brede Aase har jobbet i NRK siden 2007, men tar nå samme karrierevei som sin samboer og tidligere NRK-programleder Tuva Fellman, som leder «Naked Attraction Norge» på Discovery+.

- Ronny Brede Aase er en fantastisk fyr som har begeistret hele Norge gjennom radio og TV i snart femten år. Han er knakende flink og har en tilstedeværelse og et humør som smitter. Vi gleder oss veldig til å jobbe med ham på denne nye programserien. Ronny passer som hånd i hanske i Discoverys satsing på godt, lokalt innhold. Det er for tidlig å gå i detalj om den nye programserien som utvikles nå, men vi ser frem til å presentere den skikkelig når tiden er inne, sier programdirektør Magnus Vatn i Discovery og TVNorge.