Norges kanskje aller største idrettsprofil, Karsten Warholm, fikk under torsdagens Bislett Games testet formen på 400 meter hekk for første gang mot solid internasjonal motstand på veldig lang tid.

Det endte med at han slettet en 29 år gammel verdensrekord. 

– Det der er en så sjuk følelse. Jeg var så drit lei av å høre om den verdensrekorden, så i dag bestemte jeg meg for å prøve og slette den. Det er en fantastisk følelse at jeg klarte det, og på hjemmebane. Det blir ikke bedre, sa en ekstatisk Warholm til publikum på stadion, sa Warholm til NRK.

Verdensrekorden lyder på 46,70, hvilket er åtte hundredeler raskere enn den tidligere verdensrekorden.

Det var det mange nordmenn som fikk med seg. NRK1 hadde 793.000 seere da Warholm gjennomførte sitt rekordløp.

NRKs friidrettssending var delt opp i to deler. Fra klokken 18.29 til 18.58, altså før Dagsrevyen og distriktsnyhetene hadde statskanalen 139.000 seere i snitt på sendingen.

Etter nyhetene strømmet det norske folk til TV-ruta for å få med seg stevnet i hovedstaden. Og NRK1 hadde hele 526.000 seere i snitt etter nyhetene, fra klokka 19.45 til 22.14.

- Det er enormt høye tall en varm julikveld. Gjennomsnittet over en halv million i 2,5 time er virkelig, virkelig bra, sier NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt til Kampanje.

- Toppen på 800.000 viser at friidrettsstjernene våre skaper store fellesskapsopplevelser. Og man får ikke særlig mange større enn den Karsten Warholm ga oss i går. Neste gang er Jakob Ingebrigtsen frisk igjen og gir oss enda en, fortsetter han.

Til sammenligning hadde Impossible Games i fjor 440.000 seere i snitt før 21-nyhetene på NRK, mens samme sending i andre del hadde 508.000 seere etter nyhetene.