Nordic Entertainment Group omsatte for 3,072 milliarder svenske kroner i andre kvartal, og for første gang står strømmetjenesten Viaplay for den største inntektsstrømmen i selskapet.

Viaplay-inntektene var på 1,076 milliarder svenske kroner i andre kvartal. Det utgjør 35 prosent av totalomsetningen til Nent Group. Til sammenligning utgjorde andre abonnementsinntekter 33 prosent av omsetningen, reklamesalg 31 prosent og studiovirksomheten to prosent.

Dette er en viktig milepæl for selskapet, understreker konsernsjef Anders Jensen i kvartalsrapporten.

- Tempoet i vår internasjonale ekspansjon øker nå med den nært forestående lanseringen i Polen, og vi øker våre abonnements- og investeringsmål for året for å reflektere styrken i vårt innholdstilbud og de nye samarbeidsavtalene vi inngår, sier Jensen.

Sikter mot 900.000 nye kunder
Nent-sjefen må likevel innse at den positive effekten koronapandemien har hatt på abonnementsveksten, er i ferd med å avta. Viaplay la til 140.000 nye abonnenter i årets andre kvartal. Det er 13.000 flere enn i første kvartal, men 66.000 færre enn i andre kvartal i fjor.

Over 80 prosent av abonnementsveksten kommer fra Norden. Det tilskriver Nent Group både et godt B2B-salg via satellitt-TV-selskapet Allente, som de eier sammen med Telenor, men spesielt i Danmark har direktesalget økt som følge av at Nent Group sitter på rettighetene til fotball-EM i dette markedet.

Totalt har Viaplay nå 3.287.000 betalende abonnenter, 21 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Det nye målet til Nent Group er å legge til 900.000 nye Viaplay-abonnenter i 2021, hvor 400.000 skal komme fra Norden og 500.000 fra det internasjonale markedet.

Tidligere i år ble Viaplay lansert i Estland, Latvia og Litauen. 3. august står Polen for tur. Senere i år skal Viaplay lanseres i USA for tur. Neste år går turen til Nederland.

Norsk strømmesuksess
Selv om de nordiske landene tok flere store steg på vei mot en gjenåpning i andre kvartal, økte seingen av Viaplays egenproduksjoner med hele 82 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Blant de 14 nye Viaplay-premierene i andre kvartal, finner vi den norske kritikerfavoritten «Pørni» med Henriette Steenstrup i hovedrollen. Humordramaet ble den mest sette norske serien på Viaplay i løpet av én uke da den hadde premiere i mai i år, og Nent Group har allerede bestilt to nye sesonger.

Les mer: Viaplay vil ha mer Pørni - bestiller to nye sesonger

Nent Group planlegger å lansere 50 nye nordiske Viaplay-produksjoner bare i år, opp fra 30 i fjor.

Selger norske selskaper
I tillegg til Viaplay, driver Nent Group TV-kanaler som TV3 og Viasat 4, og radiokanalene i P4-gruppen. De er også medeier i Allente sammen med Telenor.

På reklamesiden henter Nent Group seg så vidt inn igjen etter at fjorårets koronasmell. Reklameomsetningen økte med 28 prosent i andre kvartal, etter et fall på 30 prosent i samme kvartal i fjor.

Tidligere i år ble det kjent at Nent Group selger store deler av sin studiovirksomhet ti den britiske TV-giganten Fremantle, inkludert norske Monster, Strix og Playroom.

Les mer: Fremantle kjøper Monster og Strix - styrker seg voldsomt på det nordiske markedet

Her ser du resultatet til Nent Group i andre kvartal 2021 sammenlignet med samme kvartal i 2020. Nent Group fikk en regnskapsmessig effekt på 2,383 milliarder kroner i andre kvartal i fjor som følge av fusjonen av Nent Group og Telenors satellitt-TV-virksomheter. 

Nent Group 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 3.071 2.624 + 17
Driftsresultat 179 2.594 - 93
Resultat før skatt 135 2.565 - 95

Tall i millioner svenske kroner.