Avtalen mellom UEFA, som arrangerer Champions League, og DAZN strekker seg over de fire neste sesongene.

Samarbeidet med YouTube gjør at det blir gratis å se de aller gjeveste kampene på kvinnesiden. Avtalen gjør at absolutt alle Champions League-kampene de to første sesongene kringkastes gratis for publikum på DAZNs YouTube-kanal, mens bare utvalgte kamper fra de to siste sesongene i avtalen vil vises åpent på YouTube.

- DAZN er i tillegg blitt bekreftet som produsent, og vil øke kvaliteten på sendingene med flere kameravinkler, studio, «behind the scenes»-innhold også videre, skriver de i en pressemelding.

Les også: Over 800.000 TV-seere fulgte straffe-drama mellom Sveits og Frankrike

Tilgjengelighet
DAZN forklarer at grunnen til at de ønsker å helsentralisere turneringen på en og samme plattform er for å gjøre turneringen mer tilgjengelig for publikum.

- Dette er første gang UEFA har helsentralisert Champions League for kvinner hos én global kringkaster, står det i meldingen.

For de to første sesongene (2021-2023) vil publikum kunne se alle 61 kampene på DAZN sin YouTube-kanal, samt på DAZN sin strømmetjeneste. Disse kampene vil være gratis for alle. For de to siste sesongene (2023-2025) vil alle 61 kamper kunne strømmes via DAZN, mens 19 av kampene vil vises gratis på YouTube.

- Den flerårige avtalen gir DAZN globale kringkastingsrettigheter. Avtalen er en av de største innen klubbfotball for kvinner og signaliserer en milepæl for DAZN sin satsning på kvinnesport. På sikt håper DAZN at dette vil kunne øke oppslutningen og populariteten til kvinnefotball, og med det inspirere en ny generasjon spillere, står det i pressemeldingen.

Svært tilfreds
I den anledning har DAZN utgitt en kampanjefilm ved navn «We ALL Rise With More Eyes», hvilket er det første innholdet på strømmetjenesten sin YouTube-kanal. Filmen er regissert av Alyssa Boni og har den britiske rapperen FLOHIO som forteller.

– DAZN er svært tilfredse med å bli valgt som den nye globale kringkasteren til UEFA Champions League for kvinner, og ser frem til samarbeidet vårt med YouTube og Google, uttaler James Rushton, visedirektør i DAZN-gruppen.

- Denne satsningen vil la fansen komme tettere på sporten, og løfte frem fotballstjernene i større grad enn tidligere. DAZN ble stiftet med en visjon om å gjøre toppidrett mer tilgjengelig, og hva er mer tilgjengeliggjørende enn sentraliserte rettigheter på en gratis plattform? Når fotballen blir tilgjengelig med et enkelt tastetrykk, kan vi nå nytt publikum over hele verden, fortsetter han.

Nadine Kessler, sjef for kvinnefotball hos UEFA, forteller at avtalen er helt unik for kvinnefotball og at en slik avtale vil gjøre fotballen mer tilgjengelig for alle fans verden over.

– En slik synlighet endrer det meste, og kan inspirere flere unge gutter og jenter til å bli forelsket i fotball. I fellesskap tilbyr vi kvinnefotball til hele verden, og alle som ser på kampene våre vil ta del i en positiv utvikling, sier hun.