Tirsdag formiddag publiserte Dagens Næringsliv (DN) en leder hvor de beklager deler av en lederartikkel fra høsten 2011.

Det skriver Medier24

Det er særlig setningen «(...) så lenge ofrene ytrer seg i det offentlige rom, har de også et ansvar», som DN nå beklager.

- Denne setningen ser ikke bra ut i ettertid. Vi forstår at den kan ha medvirket til å gjøre det vanskeligere for overlevende å ytre seg. Det var aldri vår intensjon, men når det ble resultatet så vil vi i dag si at vi beklager at det ble slik, skriver DN.

Sjefredaktør og administrerende direktør i DN, Amund Djuve, sier til Medier24 at beklagelsen kommer som en følge av debatten som har vært den siste tiden etter Snorre Valens bok og Elin L’Estranges kronikk i Aftenposten. 

- Den gjorde oss oppmerksom på hva vi skrev i 2011 og hvordan formuleringen i den lederen dessverre kan ha gjort det vanskelig for ofrene å ytre seg, skriver DN-sjefen i en sms til Medier24, før han fortsetter:

- Den setningen burde vi ikke ha skrevet, og derfor var det åpenbart at vi måtte beklage når vi nå ble gjort oppmerksom på formuleringen vår den gangen og konsekvenser av den.