På lørdag begynte Discoverys studiosendinger for fullt. «OL direkte», «OL i dag» og «OL-kveld» er alle tre studiosendinger fra Discoverys lokaler i Nydalen. Hvert program blir ledet av forskjellige programledere.

Det er Tom Stiansen og Susanne Jørstad som har ansvaret for «OL i dag»-sendingene. Programmet har foreløpig hatt snittet på 55.000 seere de tre første dagene. Det har gitt en seerandel på 25,1 prosent i den kommersielle målgruppen som er personer fra 20 til 59 år. Programmet går gjennom OL-dagens viktigste hendelser.

Les også: Over 150.000 seere satt våkne for å se Norges første OL-gull på ni år

«OL-kveld» blir ledet av Anne Rimmen og Henrik Elvestad. Her både oppsummeres det og lages humor fra klokken 21.30 på kvelden til 23.00. Programmet har foreløpig hatt et gjennomsnitt på 79.000 seere, hvilket har gitt Discovery 15,8 prosent seerandel i den komersielle gruppen.

Programmets første sending som gikk av stabelen på lørdag hadde 55.000 seere. Fra den gang har det kun gått oppover. Søndag hadde programmet 81.000 seere, mens det i mandag toppet seg i kjølevannet av Kristian Blummenfelts gull med 102.000 seere.

Til sammenligning samlet «OL-kveld med Anne Rimmen og Jon Almaas» 242.000 seere på sin første søndagssending under vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

TV 2 hadde rettighetene til forrige sommer-OL, som fant sted i Rio de Janeiro i 2016. Da samlet kanalen over 340.000 seere på sin første søndagssending.

- Superfornøyd med innsatsen
Operativ leder og ansvarlig direktør i TVNorge og Discovery, Espen Skoland, er likevel fornøyd med hvordan de har kommet seg ut av startblokkene.

- Vi er superfornøyd med innsatsen til alle våre flinke programledere. Både Tom og Henrik er ferskinger i en sånn setting, men med så stødige makkere som Susanne og Anne så er det ingenting som tyder på det - studiosendingene har vært kjempefine, og vi er veldig stolte over disse produktene - og sendingene generelt så langt. OL er såvidt kommet i gang og vi har fått en god start, sier Skoland.

Torbjørn Årsland, senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery forteller at «OL direkte» (med Carsten Skjelbreid og Anne Sturød som programledere) ikke har faste tidspunkter og heller ikke målbare seertall da disse er en integrert del av de pågående idrettene som vises på tidspunktet.

Les også: Rimmen klar for OL-fest – får med seg ny makker i TV-studioet