NRKs avgjørelse om å trekke tre episoder av «Helt Ramm» har vakt sterke reaksjoner. «Debatten»-programleder Fredrik Solvang er blant dem som mener NRK burde ha latt episodene ligge, og som Kampanje omtalte tidligere i dag, har Kringkastingsrådet fått flere reaksjoner på avpubliseringen enn på innholdet i programmene.

Programmet ble trukket fordi NRK hadde fått noen få, men sterke reaksjoner på Nicolay Ramms fremstilling av en japansk gameshow-vert.

- Har ikke ord for hva jeg mener om dette, men denne typen sensur (av humor!!) minner meg mer om et dystopisk samfunn i østen enn å skåne mennesker som føler seg støtt, hvilket skjer uansett hva man lager humor om! Flaut! Fy faen for en skam, skriver en tydelig opprørt klager til Kringkastingsrådet.

Les mer: Flere klager på NRKs avpublisering av «Helt Ramm»: - En enorm skam

Kampanje har forsøkt å få kontakt med fungerende sportsredaktør i NRK, Anders Sårheim, men han har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Til VG forteller han at de i forkant av publisering hadde gjort en vurdering av om innholdet kunne bli oppfattet som støtende for noen, og konkludert med at de kunne vises.

- Men disse vurderingene var ikke gode nok. Intensjonen var å parodiere en programledertype og formatkonsept, og ikke menneskene, sier han til VG.

Han understreker at det er en vanskelig diskusjon, og forteller at det var en felles avgjørelse på NRK-huset om å trekke episodene.

- Det var altså ikke en vurdering som NRK Sport gjorde alene, men sammen med et bredt redaksjonelt miljø i NRK. Beslutningen ble diskutert og iverksatt av fungerende ledelse, men både Marienlystdirektør og kringkastingssjef som begge har ferie var orienterte, og begge støttet en avpublisering, sier Sårheim til VG.