Reality-TV og underholdningsprogrammer er god business for Mastiff og Mastiff Entertainment. Med TV-programmer som «Åsted Norge» og «Paradise Hotel» kan Norges største produksjonsselskap se tilbake på et svært godt 2020. Finansavisen skriver at Mastiff og Mastiff Entertainment til sammen hadde en omsetning på 221 millioner kroner i fjor, noe som er en økning på 45 prosent fra 2019.

Administrerende direktør i Mastiff, Jostein Olseng, kan fortelle at de er glade for resultatet for 2020 og trekker frem håndteringen av koronapandemien som en suksessfaktor.

- Hovedårsaken til at det gikk så bra er at vi har hatt gode rutiner for å håndtere koronasmitte. Hvis vi hadde fått smitte inn i en eller flere produksjoner, og fått produksjonsstopp, hadde vi trolig ikke hatt plussresultat i det hele tatt, sier Olseng til Finansavisen.

Mastiff hadde et resultat før skatt på 18 millioner kroner, noe som er en økning på 52 prosent fra året før.

Olseng tror fortsatt på lineær-TV som format.

- Jeg tror lineær-TV kommer til å være viktig, og også ha det største volumet av TV-tittingen i mange år fremover, men utviklingen der vi som seere i større og større grad ser på det vi vil, når vi vil ved bruk av strømmetjenester, kommer bare til å fortsette med stor kraft. Selv om folk bytter plattformer, og får flere plattformer, så er det fortsatt sånn at folk vil se flere og flere historier fortalt med levende bilder, forteller Olseng. 

Mastiff

2020

2019

Omsetning

221,0

152,8

Driftsresultat

18,2

11,4

Resultat før skatt

18,0

11,9