- Vi har tilbudt oss å tilrettelegge en VAR-løsning for norsk fotball fra og med seriestart i 2023 da vi overtar rettighetene, sier sportsredaktør.

TV 2 vil hjelpe Norges Fotballforbund (NFF) med å tilrettelegge for en VAR-løsning i den norske Eliteserien.

- Vi har tilbudt oss å tilrettelegge en VAR-løsning for norsk fotball fra og med seriestart i 2023 da vi overtar rettighetene. Vi har sagt at vi som rettighetshaver kan tilby det tekniske oppsettet som trengs for å innføre VAR i Norge, sier TV 2 sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, til VG.

TV 2 bladde rett før jul i fjor opp 4,5 milliarder kroner for å ta over TV-rettighetene til norsk fotball fra og med 2023. Nå er det opp til norsk fotball – Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) – om de vil godta tilbudet fra TV 2.

- Vi holder på å jobbe frem et beslutningsgrunnlag på dette akkurat nå. Vi er midt i prosessen og håper å komme frem til en beslutning like etter sommeren, opplyser konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til VG.

Han sier innføringen av VAR på norske baner vil være en investering med en vesentlig kostnad, både i selve innvesteringen, men også i årlig drift, skriver VG.