I mai ble det klart at Vanja S. Holst sluttet som redaktør i Nidaros etter kun seks måneder i stillingen på bakgrunn av uenighet med styret. Onsdag denne uken tok temperaturen seg virkelig opp i saken, da Holst uttalte seg i Klassekampen, og sa at Amedias styreleder i Nidaros skal ha gitt «detaljert instruks om hva slags saker sjefredaktøren burde prioritere».

Nå trekker Arne Reginiussen seg som styreleder. Det kommer frem i en pressemelding fra Amedia torsdag.

- Jeg velger å trekke meg av hensyn til Nidaros. Jeg fikk lov til å lede arbeidet med oppstarten av Nidaros, er glad i avisen og brennende engasjert for at den skal lykkes. Mitt engasjement har utelukkende vært begrunnet i det. Når situasjonen har blitt som det har blitt, så er det beste for Nidaros i nåværende situasjon er at jeg trekker meg, sier Reginiussen i meldingen.

- Avgangen skjer også for å markere at det er viktig med ryddighet i forholdet mellom en utgiver og en redaktør, legger han til.

Han erkjenner å ha tråkket feil som ny styreleder for Nidaros etter å ha hatt rollen som ansvarlig redaktør i avisen.

- Kommunikasjonen mellom meg og ansvarlig redaktør var ikke slik den burde være. Jeg respekterer redaktørens frihet og ansvar og vet hvor grensene går. Det ble i dette tilfelle utydelig, og det beklager jeg

Vanja S. Holst har både fått støtte og kritikk for debatten hun har reist. Flere Amedia-redaktører gikk i går ut og tok til motmæle.

Les mer: Full splid i Amedia: - Hun tråkker på min integritet og sår tvil om alle redaktører

Reginiussen fortsetter som direktør for nye medier i Amedia, og skal ha pappapermisjon i perioden juli til november.

Morten Nilsen tar over styreledervervet umiddelbart.