Tirsdag ettermiddag publiserte Norges Fotballforbund (NFF) et innlegg hvor landslagsspillerne Martin Ødegaard og Maren Mjelde poserer med kapteinsbind i regnbuens farger. Ødegaard holder også opp et regnbue-kort og bildet har bildeteksten «Fotball for alle! Uansett bakgrunn og hvem du elsker – alle skal føle seg trygge i fotballen. Fotballandslaget støtter regnbuen».

Innlegget kommer bare timer etter at Uefa sa nei til en tysk regnbue-markering. Ifølge NTB er det lokale myndigheter i München som har tatt initiativ til regnbue-markeringen i forbindelse med onsdagens kamp mellom Tyskland og Ungarn.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opplyste i dag at de har avslått søknaden fordi de anser den planlagte markeringen for å være et politisk svar på en nylig vedtatt ungarsk lov. Ungarns folkevalgte har vedtatt et forbud med klart flertall i nasjonalforsamlingen mot «promotering av homofili» overfor mindreårige.

NFF: - Vil følge opp ovenfor UEFA
Kampanje har vært i kontakt med Norges Fotballforbund og direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Gro Tvedt Anderssen.

- Er Instagram-innlegget en reaksjon på UEFAs nei til tysk regnbue-markering?

- Posten med kapteinene var en planlagt post for å markere årets pride, selvsagt aktualisert av UEFAs nei til å lyse opp stadion i dag. Vi har lagt ut egen post for å markere vår holdning i saken. UEFA ber folk signere for «Equal Game» på sin hjemmeside, med underteksten «We can only fight discrimination if we stand together as a team». Regnbuens farger går derfor hånd i hånd med UEFA sine verdier, sier Anderssen til Kampanje.

- Vi mener at UEFA bør støtte forslaget om at regnbuefargene skal pryde stadion. Vi vil følge opp dette ovenfor UEFA, fortsetter hun.

Les også: PR-nestor ut mot fotballpresidenten: - Pakker inn en konklusjon som allerede er trukket