Denne helgen blåses det i fotballfløyta og det betyr at EM-2020 endelig er i gang, ett år på overtid. Som i 2016 deler TV 2 og NRK på TV-rettighetene, og førstnevnte har ingen planer om å holde seg til TV-mediet for å skape EM-feber. 

TV 2 har nemlig store planer om å skape blest rundt mesterskapet på underholdningsplattformen TikTok.

- Innholdet på TikTok skal skape EM-feber hos en yngre målgruppe. De rareste målfeiringene, de flaueste tabbene, de feteste fintene, de spektakulære scoringene og de største snakkisene - alt dette skal følgerne våre få servert, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje.

- Vi ønsker å trekke innholdet inn i våre lineære sendinger, engasjere profilene våre i ulike utfordringer og målet er å skape trender følgerne våre henger seg på, og ikke minst bidrar til å utvikle. Den unge generasjonen vil ha brukergenerert innhold, og det skal vi gi dem, fortsetter sportsredaktøren.

Saken fortsetter etter bildet.

- Vil skape trender:

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen satser på TikTok under sommerens store fotballfest. - Målet er å skape trender følgerne våre henger seg på, og ikke minst bidrar til å utvikle, sier han. Foto: TV 2

TikTok sponser EM-festen
Tidligere i dag skrev Kampanje om annonsørene vi vil se på norsk TV i forkant av EM-kampene. TikTok er en av de offisielle annonsørene og det norske TV-publikummet vil se underholdningsplattformens logo før kampsendingene, både på NRK og TV.

- Det er første gang TikTok sponser et arrangement som dette, og første gang en digital underholdningsplattform samarbeider med en stor internasjonal turnering for Uefa, så vi er veldig glade for det, sa TikToks markedssjef for Europa, Midtøsten og Afrika, James Rothwell, til Kampanje.

- Er det tilfeldig at TV 2 nå satser på TikTok under EM, samtidig som TikTok er sponsor av mesterskapet?

- Dette mesterskapet har vi hatt stort fokus på å nå brukerne våre på digitale plattformer, i tillegg til å lage Norges beste kampsendinger. I forkant av mesterskapet har vi lansert to digitale EM-konsept på tv2.no, og vi skal også ha et løpende konsept under mesterskapet. I den forbindelse satser vi også tyngre på sosiale medier, sier Jansen Hagen.

- Det er utrolig viktig for oss å skape EM-fest for alle aldersgrupper, og TikToks inntog som mediepartner for fotball-EM gjør det naturlig for oss å samarbeide med en plattform som vet å engasjere unge brukere, fortsetter han.

Les mer: Volkswagen, TikTok og Just Eat sponser EM-festen - men NRK og TV 2 får ikke én krone av inntektene