Mye handler om sommer-OL i Tokyo når Discovery lanserer sitt program for sommeren og høsten, men det står også mye ren underholdning på menyen.

- Vi krysser fingrene for mange gode norske prestasjoner og håper selvsagt at lekene skal gi Discovery fin medvind i seilene på vei inn i en ny og spennende TV-høst, sier Espen Skoland, ansvarlig redaktør i TVNorge og operativ leder for Discovery, i en pressemelding.

Et av de nye programmene som skal holde på seerne etter OL er «Over Atlanteren», der kjendisene Amanda Delara, Lars Lillo-Stenberg, Jon Øigarden, Lise Finckenhagen og Trond Fausa Aurvåg skal forsøke å krysse Atlanterhavet i seilbåt – uten å kunne seile.

- De har riktignok hatt med seg en erfaren sjøulk, men hans oppdrag har vært å få gjengen selvgående så fort som mulig. De kom seg heldigvis helskinnet over, så får TV-bildene vise hva som faktisk skjedde der ute på bøljan blå. Jeg tror det blir fornøyelig seing, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

Discovery-profilene og «71 grader nord»-kamerater Jon Almaas og Erik Follestad har funnet sammen igjen i programmet «Follo og Almaas bygger hus», der de skal sette i stand et falleferdig småbruk.

– «Folle og Almaas bygger hus» er definitivt ikke et rent «lær deg å pusse opp»-program. Her er det mer fokus på kjemien mellom de to byggmestrene, og den er mildt sagt lett antennelig, sier Vatn.

Andre nyvinninger denne høsten inkluderer «Spøkelsesjegerne», med Lilli Bendriss og youtuberne Robin «RobTheSir» Hofset og Victoria Skau, og true crime-serien «Eva – bak sperringene» med Eva B. Ragde.

Det blir også en ny sesong av «Ex on the Beach Norge», som etter vinterens runde i Hemsedalen er klar for sørlige breddegrader igjen. Denne gangen går reisen til Hellas.

I desember får «Ex on the Beach» kjørt seg i Espen Eckbos nye julekalender «Nissene i bingen», som denne gangen skal parodiere Discoverys sjekke-reality.

– Det pleier å gå ti år mellom hver gang Espen slipper en ny nisse-serie, og på den tiden rekker det å skje fryktelig mye på reality-fronten. I første runde var det «Big Brother» som var hovedinspirasjon, og det er vel et program dagens unge knapt har hørt om. Denne gangen måtte det jo bli «Ex on the Beach» og strand-reality-sjangeren han tok for seg. Vi har sendetid og hjerterom til både originalen og harselasen. Her blir det mye latter og glede inn mot jul. Så får vi se om det blir noe ligging i grisebingen, sier Magnus Vatn.

Han lover mye humor på TVNorge og Discovery+ utover høsten. 

– Vi har en veldig sterk line-up på humorfronten. Det skal ikke herske noen tvil om at vi fortsatt tar den sjangeren på høyeste alvor. Det kommer nye sesonger med Discovery+-favorittene «Sigurd fåkke pult» og «Hvite gutter», og også gjensyn med bredere serier som «Neste sommer» og «Aldri voksen». Det blir også mye humor i skjønn forening med kunnskap i «Brille» og «Alle mot alle», sier Vatn.

Sist, men ikke minst, byr Discovery på nye sesonger av«Kongen befaler», «Synnøve rydder opp – kjendis» og «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

Men først er det altså sommer-OL det dreier seg om. Lekene starter fredag 23. juli, og pågår i 17 dager til mesterskapet avsluttes søndag 8. august. 

Les mer: Rimmen klar for OL-fest - får med seg ny makker i studio