Oslo Redaktørforening kårer i kveld «Årets redaktører» i Oslo og Akershus for 2021. Det skjer i forbindelse med årsmøtet til Oslo Redaktørforening. Totalt så deles det ut tre redaktørpriser i tillegg til en hederspris, men den gjeveste prisen er «Årets redaktør» som i år har Sun Heidi Sæbø, sjefredaktør i Morgenbladet, Helje Solberg, nyhetsdirektør i NRK og Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet, i finalen.

Dermed blir det en ren kvinnefinale i årets redaktør-kåring. 

Prisen skal gå til «den redaktør som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen» og juryen har i år bestått av direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås (leder), Bjørn Kristoffer Bore, Vårt Land, Annette Hobson, Oslo Journalistklubb, Rina Therese Blekkerud, Dagbladet og Tove Lie, Khrono/Oslo Redaktørforenings styre.

I fjor var det sjefredaktøren i Vårt Land, Bjørn Kristoffer Bore, som vant prisen «Årets redaktør».

Følg sendingen direkte her. 

I tillegg kjempes det også om prisen «Årets nyskaper» og «Årets meningsbærer». De tre i finalen til «Årets nyskaper»-prisen var Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Forsvarets forum, Ida Eliassen-Coker, sjefredaktør i Altså og Trygve Sunde Kolderup, redaktør i Fjell og Vidde. I kategorien «Årets meningsbærer» er det også et rent, kvinne-heat bestående av Nina Kristiansen, redaktør i Forskning.no, Veslemøy Østrem, nyhetsredaktør i Vårt Land og Martine Aurdal, kommentator i Dagbladet.