Elleve måneder etter at nyeten sprakk, kan Schibsteds datterselskap Adevinta endelig sluttføre kjøpet av Ebays europeiske markedsplasser i Ebay Classifieds Group.

Som Kampanje skrev forrige uke, passerte Adevinta det siste hinderet i løypa da konkurransemyndighetene i Østerrike ga transaksjonen sin godkjennelse, mot at Ebay selger seg ned i Adevinta.

Schibsted er i dag Adevintas største eier med en eierandel på snaue 60 prosent. I den opprinnelige planen var tanken at Schibsted skulle redusere sin eierandel til 33 prosent. Nå legges det altså opp til at også Ebay skal eie 33 prosent og Adevinta og Ebay må komme opp med en løsning innen 18 måneder.

Med Ebays europeiske markedsplasser i porteføljen, har Adevinta sikret seg nummer én-posisjoner i 16 land med en dekning på én milliard mennesker og rundt tre milliarder månedlige besøk.

- Dette er en banebrytende transaksjon for Adevinta, og gjør oss til verdens ledende online rubrikkselskap med ledende markedsposisjoner i 16 land. Adevinta har en unik skala innen teknologi og talent som gjør at vi kan bygge produkter i verdensklasse for å skape verdi for forbrukere og annonsører i et raskt skiftende miljø, sier administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal i Adevinta i en pressemelding.

- I en bransje der forbrukertrender og teknologi er i konstant utvikling, markerer dagens transaksjon ikke bare et nytt kapittel for Adevinta, men for hele den globale online rubrikkindustrien, legger styreleder Orla Noonan i Adevinta til.

Les mer: Ryssdal setter ny ledergruppe - tre fra Ebay inn i ledelsen

Det var i fjor sommer at nyheten om at Adevinta blar opp 9,2 milliarder dollar i kontanter og aksjer for rubrikkvirksomheten til Ebay ble kjent. Samtidig ble det også kjent at Schibsted kjøper Ebays danske virksomhet for 330 millioner dollar, tilsvarende tre millarder kroner.

Gjennomføringen av transaksjonen betyr også at Schibsteds oppkjøp av den danske delen av virksomheten, DBA.dk og Bilbasen.dk, er i mål.

- Denne dagen har vi sett fram til siden i fjor sommer, og vi gleder oss til å ønske våre kompetente danske kolleger velkommen til Schibsted-familien. Sammen er vi svært  godt rustet for å utvikle den neste generasjon markedsplasser i den nordiske regionen, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, i en pressemelding.

Les også: Schibsted-sjefen inntar Danmark: - Et stort og viktig marked for oss