Atle Jørstad Wergeland (36) går inn i stillingen som redaksjonell leder for VGs Dine Penger.  Det siste året har han vikariert som avdelingsleder for Nisje i VG i Kari Tone Flågens mammapermisjon.

- Jeg har hatt et ekstremt lærerikt 2021 med nisje-avdelingene i VG, og gleder meg veldig til å få være med på den satsingen som nå skjer på Dine Penger. Potensialet i merkevaren og folkene her er utvilsomt stort, sier Wergeland.

Han har det siste knappe året har vært leder for Nisje-avdelingen i VG, med merkevarer som MinMote, Tek, Godt og Vektklubb. 

Etter sommeren blir Dine Penger en del av nisje-satsingen til VG, på linje med de andre merkevarene. Ledergruppen i VG vedtok derfor å opprette en ny rolle som redaksjonell leder her for å gi økt fart til merkevaren som en del av VGs brukerbetalingsstrategi.

- Privatøkonomi er utrolig viktig for oss alle, og jeg har veldig tro på at vi kan oppnå store ting ved å fokusere satsingen på Dine Penger. For meg å få lov til å lede en så kompetent gjeng på et stoffområde så tett på vanlige menneskers liv, er et privilegium. 

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne roser redaksjonen i Dine Penger, og tror Atle Jørstad Wergeland er en god match med dem.

- Atle er en moderne leder som forstår samspillet mellom redaksjonen, det kommersielle, brukerbetaling og produkt og teknologi. Med solid ledererfaring, journalistisk teft og gode samarbeidsevner internt i VG og Schibsted er alle forutsetninger på plass for å lykkes med å øke brukerbetalingsinntektene gjennom relevant premiuminnhold om personlig økonomi. Atle trigges av tall og hårete målsettinger, og jeg gleder meg til å se ham fyke ut av startblokkene etter en velfortjent sommerferie, sier Brenne.

Dine Penger har artikler, guider og råd om privatøkonomi, og distribueres både digitalt og som magasin.