Det ble spilt tre nye EM-kamper mandag. Med kveldskampen Spania - Sverige som kanskje den største godbiten. Kampen ble spilt i Sevilla og hjemmelaget Spania var oddsmakernes favoritt før kampstart, men det ville seg ikke for spanjolene. Kampen endte 0-0 tross flere store målsjanser.

TV 2 viste oppgjøret på deres hovedkanal hvor 581.000 nordmenn fulgte med. Det gjør kampen til kanalens klart mest sette EM-kamp så langt denne måneden. På det meste var 664.000 seere innom kampen da det nærmet seg fulltid.

Kanalen hadde en seerandel på 44,6 prosent under kampen, og 56.8 prosent i aldersgruppen 20 til 49 år.

Skottland - Tsjekkia gikk på samme kanal tidligere på dagen. 152.000 seere fulgte kampen som Tsjekkia vant 2-0 etter to skåringer av Patrik Schick.

NRK sendte Polen - Slovakia på deres hovedkanal mandag kveld. I snitt fulgte 275.000 kampen som endte 2-1 til Slovakia.

Les også: Italia på seertoppen hos NRK - så mange har sett EM-starten