Gårsdagens EM-kamper utviklet seg til å bli to svært målrike affærer. Kroatia tapte 3-5 mot Spania, mens Frankrike spilte 3-3 mot underdogen Sveits.

Det sørget for at flere fant vegen til TV-ruta ettersom dramatikken utviklet seg.

Det var TV 2 som sendte den høydramatiske kampen mellom Frankrike og Sveits. Sveits tok en tidlig ledelse da Haris Seferovic sjokkerte franskmennene med skåring etter kun 15 minutters spill.

Men franskmennene skrudde opp tempo i andreomgang og ledet 3-1 med kun 10 minutter igjen av kampen. Karim Benzema skåret to mål og Paul Pogba hadde et kremmerhus av en skåring.

Men med kun 9 minutter igjen å spille skåret Haris Seferovic igjen for Sveits, før Mario Gavranovic sørget for utlikning på overtid.

Kampen gikk så videre til ekstraomganger. Der kom det ingen avgjørelser og dermed måtte det straffekonkurranse til for å skille lagene.

Der ble keeper Yann Sommer den store helten da han reddet Kylian Mbappes forsøk fra elleve meter. Dermed gikk Sveits videre på bekostning av regjerende verdensmester Frankrike.

I snitt hadde kampen 613.000 seere som ga TV 2 en seerandel på 59 prosent. Men straffedramatikken bikket seertallene kraftig opp. På det meste, klokken 23.45 (midt i straffekonkurransen), hadde TV 2 816.000 seere.

Tidligere samme kveld var det NRK1 som sendte kampen mellom Kroatia og Spania. Kampen, som først endte 3-3, gikk til ekstraomganger hvor Spania skåret ytterligere to mål.

Pablo Sarabia, Cesar Azpilicueta, Ferran Torres, Mislav Orsic, Mario Pasalic, Alvaro Morata og Mikel Oyarzabal var målskårere i kampen, i tillegg til en uheldig Unai Simon som skåret selvmål.

I snitt hadde kampen 430.000 TV-seere, hvilket ga NRK1 en markedsandel på 65 prosent. I likhet med Frankrike-Sveits toppet kampen seg på sitt mest dramatiske klokken 20.31. Da var det 685.000 seere som hadde skrudd på TV-en for å få med seg de siste minuttene av ekstraomgangene.