I VG i dag går byrådsleder Raymond Johansen hardt ut mot Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Bakgrunnen er at sistnevnte nylig lovet omkamp om vedtaket om å legge NRKs nybygg til Ensjø. Tidligere har Vedum uttalt til VG at «hele samfunnsstrukturen i Groruddalen vil endres, dersom NRK legges til Grorud stasjon».

Johansen er ikke fornøyd med Vedums utspill som han mener aldri vil bli realitet og kun er ment å skape et etterlatt inntrykk av at Senterpartiet-lederen «kjempet en kamp for Groruddalen, men tapte».

- Det er spesielt at Vedum kommer med et så lettvint utspill. Hva er det han vet som ikke NRK vet? Vi har jobbet i flere år sammen med NRK med ønske om å lande en tomt for dem i Oslo. Jeg spør meg om han vil være så lemfeldig som eventuell statsminister, slik partiet hans har vært i saken om plasseringen av NRK, sier Johansen.

En omkamp i en eventuell rødgrønn regjering, tror ikke Johansen noe på, mens Vedum på sin side ber byrådslederen slappe av.

- Jeg tror jeg må be Raymond om å puste med magen, sier Vedum til avisen.

Les også: Trygve Slagsvold Vedum: - NRK skal til Groruddalen