Saken er oppdatert med tall fra TV 2.

Det danske fotballandslaget hadde kniven på strupen før deres kamp mot Russland i Parken, København mandag kveld. Danskene måtte nemlig ha seier for å i det hele tatt ha et håp om mer EM-fotball i sommer etter å ha tapt sine to første kamper. Med et heltent dansk publikum i ryggen startet Mikkel Damsgaard festen med å hamre inn en drømmeskåring.

Damsgård perle visste seg å bare være starten for danskenes del. Etter 90 minutter med straffedrama og målfest sto det 4-1 til Danmark. Med en hjelpende hånd fra det belgiske landslaget ble det dermed klart at danskene tok andreplassen i gruppe B og vil møte Wales i åttedelsfinalen.

NRK sendte thrilleren på deres hovedkanal der 585.000 seere fulgte med. Det ga NRK 1 en seerandel på 56 prosent. 

Den andre kampen i gruppe B, Finland - Belgia, ble sendt på NRK 3. 56.000 seere så Belgia vinne 2-0 etter skåringer av Thomas Vermaelen og brennhete Romelu Lukaku.

Saken fortsetter etter bildet.

Feirer:

Danmarks trener Kasper Hjulmand og spillerne jubler med supporterne etter kampslutt. Foto: AP Photo/Martin Meissner, Pool

Nederland på TV 2
Gruppe C ble også ferdigspilt mandag kveld. TV 2 sendte Nord-Makedonia - Nederland på deres hovedkanal klokken seks. Anført av en Georginio Wijnaldum i storform sikret Nederland seg en tredje strake seier og ni poeng av ni mulige. 176.000 seere fulgte kampen på TV 2, noe som ga en seerandel på 27,5 prosent. På det meste var 209.000 innom kampen som Nederland vant 3-0.

Ukraina - Østerrike var den andre kampen i gruppe C. Flere oddsmakere anså U-avgjort som mest sannsynlige resultat før kampen, ettersom poengdeling ville gitt gode sjanser for videre spill for begge lag. Østerrike ville det annerledes og vant kampen 1-0 etter skåring av Christoph Baumgartner. 21.000 seere så kampen på TV 2 Sport 1. 

Les også: Naboduell mest sett i EM-helgen